ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ: “Τρέχουν στο Δήμο την τελευταία στιγμή…”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                      10-9-20

ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΡΑΣΤΩΝΗ

Είχαν όλο το χρόνο  να παραδώσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και τη μαθητιώσα νεολαία της πόλης μας τα σχολεία έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά αλλά αυτοί έδειξαν για μια ακόμη φορά την αδυναμία τους.

Η μετάθεση κατά μία βδομάδα της έναρξης των μαθημάτων ήλθε ως μάνα εξ ουρανού. Τρέχουν τώρα, την τελευταία στιγμή, να καλύψουν τα προβλήματα και τις αδυναμίες τους. Και το κάνουν αυτό εξουθενώνοντας και καταστρατηγώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, το ωράριο απασχόλησης, τα ρεπό.

Η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σχετίζεται στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, σε μεγάλο βαθμό, στην καθαριότητα των χώρων και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, γιατί αφορά την υγεία των μαθητών και της κοινότητας.

Στη δημοτική αρχή επιλέγουν να δημιουργήσουν αναστάτωση. Ανακοινώνουν μετακίνηση των καθαριστριών κατά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Τις τρέχουν από  σχολείο σε σχολείο χωρίς μέχρι τώρα να τις έχουν υποβάλλει σε τεστ κορονοϊου. Όπως στο ίδιο τεστ  δεν έχουν υποβληθεί και οι εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αδύνατον να τηρηθούν. Μία καθαρίστρια δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει και να απολυμάνει 10, 11 και 12 τάξεις μέσα σε ένα διάλλειμα 10 λεπτών. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο γιατί με τη μετακίνηση που αποφάσισαν, οι φωστήρες της δημοτικής αρχής, εν μέσω κορονοϊού, δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο το έργο των καθαριστριών αφού μόνο για να γνωρίσουν το νέο περιβάλλον  και να προσαρμοστούν στους νέους χώρους θα απαιτηθεί πολύς χρόνος.

Το 1ο Λύκειο είναι ακόμη εργοτάξιο γιατί η δημοτική αρχή ολιγώρησε στην επισκευή των ζημιών που προέκυψαν από την αρχή του καλοκαιριού.

 

Παρήγορο πράγμα αποτελεί η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών που ήταν όλοι στις θέσεις τους με την αγωνία, για το πώς θα πάει η νέα εκπαιδευτική χρονιά, ζωγραφισμένη στο καλυμμένο με μάσκες πρόσωπό τους.

Από μια διάφανη μάσκα-προσωπίδα παρέδωσαν στους διευθυντές των σχολείων που επισκέφτηκαν, με σκοπό να ενημερωθούν για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας Μιχάλης Γιάγκας και Σταυρούλα Μπαντούνα.  Ήταν μια συμβολική πράξη για να φαίνεται το πρόσωπο και οι εκφράσεις.

Καλή δύναμη. Καλή σχολική χρονιά, έστω με μάσκα,  στη μαθητιώσα νεολαία της πόλη μας.

Προσέχουμε για να είμαστε υγιείς και για να έχουμε καλά τους αγαπημένους  μας.