Παραλογισμός κι αμφισβήτηση – Γράφει η Χριστιάνα Κρεββατά

Κλίμα οξύμωρο, ειρωνικό κι αν μη τι άλλο άδικο είναι αυτό που εδραιώνεται στην Αγία Βαρβάρα από τα αλλαγμένα σκεπτικά που επιδιώκουν να καθιερωθούν.

Αρκετό διάστημα πριν τα μέσα του 2019 εφαρμόστηκε αντιπολιτευτική τακτική, καθημερινή, μανιώδης, εξευτελιστική κριτική με ή χωρίς υποδείξεις για σωστό έργο, για σωστή συμπεριφορά, για σωστή διαχείριση στους τότε εκλεγμένους από πολλούς απόντες από την πόλη για χρόνια κι από ήδη συμμετέχοντες στη διοίκηση. Μη εκλεγμένοι, σημερινοί αυλικοί, έδιναν τον δικό τους προεκλογικό αγώνα ιδροκοπώντας για να ασκήσουν κακοπροαίρετη κριτική στην τότε διοίκηση και να δώσουν αέρα αλλαγής, καλυτέρευσης κι απελευθέρωσης στους προσκείμενούς τους παρουσιάζοντας τους ως μοναδική επιλογή, ως σανίδα σωτηρίας.

Κι αφού πέτυχαν τον τότε αυτοσκοπό τους, άλλαξαν τακτική. Προχωρούν μπροστά, όπως δηλαδή θέλουν να νομίζουν και να μας παρουσιάζουν, με το σκεπτικό «Δεχόμαστε μόνο τα εύσημα. Απαγορεύουμε δια ροπάλου κάθε είδους αρνητικό σχόλιο». Είναι αλήθεια πως αρνούνται την κριτική κι από πολίτες κι από όσους έχουν την «αρμοδιότητα» να υπενθυμίζουν στην εκάστοτε διοίκηση το ρόλο της και να επισημαίνουν τα λάθη της ασκώντας κριτική.

Συνεχίζουμε να έχουμε όλοι το δικαίωμα στην έκφραση πόσο μάλλον να το έχουν εκείνοι που είναι δικοί μας εντεταλμένοι να πράξουν το καλύτερο για το δικό μας συμφέρον.

Ίσως, πρέπει να σκεφτούμε επιτέλους ότι αυτή η αδυναμία μας (στην έκφραση) οδηγεί στην καταπάτηση του δικαιώματός μας κι αυτό είναι που μας ωθεί σ’ ένα οπισθοδρομικό προσανατολισμό. Η πόλη μας δεν θα βελτιωθεί ούτε μέσα από τα ψέματα ούτε αν είμαστε δεσμευμένοι. Γι’ αυτό και οι αντεπιστολές των εκλεγμένων μας είναι σεβαστές και θεμιτές για την ανάδειξη της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Το ψέμα δεν αποτελεί στέρεα βάση για την πραγματοποίηση των ονείρων μας.

Χριστιάνα Κρεββατά