“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: “Αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μίχου για τα αδέσποτα ζώα, παρά τις πομπώδεις υποσχέσεις”

Με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ η παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” ασκεί κριτική στη διοίκηση Μίχου σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, παρά τη χρηματοδότηση με Πέντε Χιλιάδες Ευρώ (5.000), που έλαβε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, για να λάβει μέτρα φροντίδας υπέρ τους.

Επίσης στο ίδιο ΔΕΛΤΙΟ, αναφέρεται σε υπόσχεση του κ. Μίχου για την κατάθεση πρότασης για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, την οποία όμως ποτέ δεν υπέβαλλε.

Στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ η “ΔΥΝΑΤΗ ΠΌΛΗ” αναφέρει μεταξύ άλλων:

“ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΙΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΟΜΠΩΔΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

Παρά τη χρηματοδότηση, με Πέντε Χιλιάδες Ευρώ (5.000), που έλαβε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας από το Υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, για να λάβει μέτρα φροντίδας των αδέσποτων ζώων, μέχρι σήμερα δεν ανέπτυξε καμία σχεδόν δράση, σε αντίθεση με τους άλλους γειτονικούς δήμους.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, οι δήμοι οφείλουν να διαθέσουν τα χρήματα αποκλειστικά και μόνο για προμήθεια τροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων για αδέσποτα ζώα που διαβιούν στα όρια ευθύνης τους και είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν αναλυτική μηνιαία κατάσταση με τις δαπάνες που πραγματοποιούν”.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ