Στα μέσα Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα Μπάσκετ όλων των κατηγοριών

Στα μέσα Οκτωβρίου υπολογίζεται να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα Μπάσκετ όλων των κατηγοριών, εάν βεβαίως αυτό το επιτρέψει η κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί εξ΄αιτίας του κορωνοϊού.

Από την πόλη μας σε αυτά τα πρωταθλήματα συμμετέχουν ο Ν.Ε.Φ.Ο. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, Ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ και ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Ο Ν.Ε.Φ.Ο. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ έχει αντρική ομάδα στην Γ΄κατηγορία, εφηβική επίσης στην Γ΄κατηγορία  και παιδική στην Α΄κατηγορία.

Ο Πολυνίκης έχει την αντρική του ομάδα στην Α΄κατηγορία και παιδική στη Γ’ κατηγορία.

Ο Οδυσσέας θα αγωνίζεται με την αντρική του ομάδα στη Δ΄κατηγορία, με το εφηβικό στη Γ΄ και παιδικό στην Β΄κατηγορία.

Οι αγώνες των πρωταθλημάτων θα διεξάγονται στο κλειστό της οδού Σιπύλου, όπως επίσης και του κυπέλλου, εάν διεξαχθεί τελικά λόγω κορωνοϊού, παρ΄ότι είναι προγραμματισμένη η διοργάνωση να ξεκινήσει νωρίτερα του πρωταθλήματος.

Εκτός του μπάσκετ ο Οδυσσέας έχει γυναικεία τμήματα βόλεϋ, τα οποία θα παίζουν στο κλειστό της οδού Ραιδεστού.

Η δυναμικότητα των ομάδων φέρνει πρώτο τον ΟΔΥΣΣΕΑ σε αριθμό αθλητών – τριών, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενώ ακολουθεί ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και ακολουθεί ο ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ. Σημειώνουμε πως ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ διαθέτει και ομάδες βόλεϋ, ενώ τα δύο άλλα σωματεία μόνο Μπάσκετ.

Σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στις διαθέσιμες ώρες των κλειστών γυμναστηρίων στις ομάδες, έχει περιέλθει αλλαγή προς το σωστότερο, αφού ο Δήμος είδε ορθολογικότερα το θέμα και ο μεγάλος αδικημένος της περσινής χρονιάς ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, πρέπει να αισθάνεται ελαφρά ικανοποιημένος από τις αλλαγές αυτές.

Χρειάστηκε βεβαίως να υπάρξουν δημοσιεύματα, κυρίως από την εφημερίδα μας, διαμαρτυρίες από το συγκεκριμένο αθλητικό Σωματείο, καλύτερος συντονισμός και ενημέρωση, ώστε ο Δήμος να “αντιληφθεί” τι ακριβώς συμβαίνει και να λειτουργήσει εφέτος περισσότερο εποικοδομητικά, όσον αφορά τη διάθεση των ωρών στα σωματεία της πόλης μας.

Ο ίδιος έχει “κρατήσει” πολύ σωστά, για τα τμήματα του Λαϊκού Αθλητισμού που θέλει να αναπτύξει, αρκετές ώρες χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων, αλλά θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τι επιτυχία και ανταπόκριση θα έχει το κάλεσμά του προς τους γονείς, να πάνε τα παιδιά τους στα τμήματά του.

Επίσης όπως πληροφορηθήκαμε, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο διεξαγωγής τουρνουά στα κλειστά γυμναστήρια της πόλης μας, από ομάδες, με αποκλειστικό στόχο και σκοπό το οικονομικό κέρδος.