Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: “παγκόσμια ημέρα φιλίας…”

Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου», έλεγε ο Τζιμ Μόρισον και παρόλο που είσαι ο εαυτός σου και ξέρει τα πάντα για εσένα ακόμα σε συμπαθεί, θα συμπληρώσουμε εμείς χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρήση του αμερικανού συγγραφέα Έλμπερτ Χάμπαρντ.

Σήμερα στην εποχή της αποξένωσης, της απομόνωσης, του ναρκισσισμού και των διαδικτυακών, πλασματικών φίλων και followers, η Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας που από το 2011, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και νόημα καθώς μας θυμίζει ότι η πραγματική φιλία αποτελεί χαρά και αναγκαιότητα στη ζωή και τη διαμόρφωση της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου πάνω στη Γη. Εξίσου σημαντική και η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών και πολιτισμών η οποία μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που άλλωστε πρεσβεύει και υμνεί η καθιέρωση της εν λόγω Ημέρας.

Η πραγματική φιλία αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για να ζήσει κανείς μια ευτυχισμένη και κυρίως ισορροπημένη ζωή. Από το «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» του θυμόσοφου λαού μας, μέχρι τον ορισμό της φιλίας ως αρετή και αγαθό από τον ίδιο τον Αριστοτέλη, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πως φιλία σημαίνει ότι θέλω να έχω κάποιον για φίλο μου και επιθυμώ για αυτόν κάθε καλό, πράττοντας ό,τι μπορώ για να αποκτήσει τα καλά εκείνος και όχι προς δικό μου όφελος, χαίρομαι με τη χαρά του και θλίβομαι με τη λύπη του…!!!!

Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας