Απάντηση Μίχου σε ανοιχτή επιστολή Καπλάνη

Λάβαμε σήμερα, την παρακάτω επιστολή – απάντηση του δημάρχου κ. Μίχου σε πρόσφατη ανοικτή επιστολή του π. δημάρχου κ. Καπλάνη.

 Η επιστολή που λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έχει ως εξής:

Σας αποστέλλουμε απάντηση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου σε δημοσίευση Γιώργου Καπλάνη 13-6-2020 με τίτλο “Το παιχνίδι της αλήθειας”.

“κ. Καπλάνη, Επανερχόμαστε γιατί το ζητάει ο οργανισμός σας.
[απάντηση στην δημοσίευσή σας με τίτλο «Το παιχνίδι της αλήθειας»-13/6/2020 ]

Είναι γνωστό ότι ο δολοφόνος ξαναγυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, αλλά παίρνει βρε αδελφέ και κάποιες προφυλάξεις, εσείς το κάνετε κορδωτός και παρφουμαρισμένος. Τόσο θράσος όμως πάει πολύ. Και κουνάτε και το δάχτυλο!

Μας ειρωνεύεστε κιόλας, διότι ενώ είπαμε ότι καταστρέψατε και καταχρεώσατε το δήμο, δεν το αποδείξαμε, δεν το προχωρήσαμε. Δίκιο έχετε.

Για να τελειώσει όμως αυτή η φάρσα, ακούστε το καλά, ξανά.

Από όποιο ντουλάπι ανοίγουμε πέφτουν σκελετοί της δικής σας διακυβέρνησης.

Δεν βρήκαμε απλώς έναν καταχρεωμένο δήμο. Βρήκαμε ένα λεηλατημένο δήμο!

Και συγκεκριμένα βρήκαμε:

Ένα πραγματικό έλλειμμα ποσού 1.200.000 ευρώ, που οφείλει ο δήμος και η Δημοτική επιχείρηση σε προμηθευτές, εργολάβους, συνεργάτες, υπαλλήλους (συμπεριλαμβανομένων και των καλλιτεχνικών διευθυντών που ξαφνικά τόσο πολύ αγαπήσατε) κ.α., χωρίς να συμπεριλάβουμε απαιτήσεις με δικαστικές αποφάσεις και καταλογισμούς περίπου 500.000 ευρώ.

Ανεξόφλητες οφειλές προς το δήμο που υπερβαίνουν το ποσό του 1.700.000 ευρώ, διότι δεν εισπράττατε από κανέναν, ούτε από πολλούς που είχαν συμβατική και νόμιμη υποχρέωση τακτικής καταβολής, ούτε και σε περιπτώσεις που υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις. Ελεγχθήκατε μάλιστα πειθαρχικά γι αυτό, για βαριά παράβαση καθήκοντος και προφανώς δεν θα σταματήσει το θέμα εδώ, αφού άλλωστε κι εσείς τόσο πολύ το θέλετε. Αν είχα την δυνατότητα να ονοματίσω τους οφειλέτες θα έβγαζε πολλά συμπεράσματα ο κόσμος για τους λιβανιστές και τους κεκράχτες σας.

Απαιτήσεις από συνεργεία επισκευών, πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν αναθέσεις εκτέλεσης εργασιών.

Μόλις πρόσφατα η οικονομική υπηρεσία προχώρησε σε καταλογισμό ποσού 110.000 ευρώ, που δώσατε παραπάνω από όσα έπρεπε, σε υπάλληλο του δήμου.

Θέλετε να πούμε για τα υπερτιμολογημένα και ελαττωματικά έργα που προλάβατε να παραλάβετε και τα οποία τα έχουμε απλήρωτα διότι ο επανέλεγχος που κάνουμε σας ενοχοποιεί; Για τις παιδικές χαρές που μας κληροδοτήσατε;

Για τις μελέτες που υποβάλλατε και ζητούσατε 380.000 ευρώ για ένα 8θέσιο αυτοκίνητο;

Θέλετε να πούμε για συντηρήσεις που πληρώνονταν και δεν γίνονταν;

Να πούμε για υπηρεσίες που σας προσφέρονταν με 5.000 ευρώ κι εσείς τις πληρώνατε σε άλλον με 20.000 ευρώ;

Θέλετε να πούμε για τις λάμπες που αγοράζατε και καίγονταν σε μια βδομάδα;

Θέλετε να πούμε για τα μηχανήματα τεχνικής υποστήριξης που μισθώνατε; Με το μίσθωμα μας χρονιάς τα αγοράσαμε όλα και πήραμε και δύο καινούργια παραπάνω.

Θέλετε να πούμε για το θερινό κινηματογράφο, που πληρώσατε πέρυσι στον ιδιώτη επιχειρηματία 6.200 ευρώ για να τον λειτουργήσει 70 ημέρες κι εμείς αναθέσαμε στον ίδιο φέτος, όχι μόνο χωρίς να δώσουμε τίποτα, αλλά παίρνοντας κι ένα μικρό μίσθωμα;

Να πούμε για την εγκληματική ανοχή εξυπηρέτησης της διάνοιξης των άλλων σταθμών του ΜΕΤΡΟ εις βάρος της πόλης μας με αποτέλεσμα ο δικός μας σταθμός να παραδίδεται μαζί με τους άλλους σταθμούς δύο χρόνια αργότερα από ό,τι έπρεπε, με τρομακτικές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες του εμπορικού κέντρου;

Για την αυθαίρετη και απαράδεκτη απόφαση αφαίρεσης του στέγαστρου από την έξοδο του ΜΕΤΡΟ της πλατείας, με κίνδυνο η είσοδος τις βραδινές ώρες να γίνεται υπνωτήριο και ουρητήριο;

Να πούμε για τη λεηλασία του ΠΑΝΘΕΟΝ, που έγινε το 2011, όταν εσείς «κάνατε πως πληρώνατε νυχτερινή φύλαξη» και η λεηλασία γινόταν την ημέρα μπροστά στα μάτια σας;

Για την απαράδεκτη και βλαπτική απόφαση εκμίσθωσης της Βιοχρώμ στην εταιρεία «Άβαξ», που κατασκευάζει το ΜΕΤΡΟ, μέχρι το 2022; Η απόφαση πάρθηκε παράνομα ένα μήνα μετά τις εκλογές, δηλαδή λίγες μέρες πριν αναλάβω, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν έργα ύψους περίπου 5.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, με προφανή συνέπεια την απώλεια των πιστώσεων.

Θα μας εξηγηθούν ποτέ οι πραγματικοί λόγοι των παραπάνω επιλογών;

Να μιλήσουμε για την απαράδεκτη και παράνομη εισήγησή σας, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, για να παρθεί απόφαση να μονιμοποιηθεί η σύζυγός σας και για την κατάθεσή σας στο δικαστήριο, όπου προσήλθατε ως μάρτυρας να υποστηρίξετε την αγωγή της συζύγου σας για μονιμοποίηση στο δήμο; Δηλαδή μάρτυρας κατά του δήμου.

Δεν με φτάνει ούτε ο χώρος, ούτε ο χρόνος να συνεχίσω, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμη, που θα έπρεπε να πω.

Θα δηλώσω όμως για μία ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά: Δεν θα είχα κανένα λόγο να επιστρέψω αν δεν έβλεπα όλη αυτή την οπισθοδρόμηση στην πόλη. Αυτή την κατάντια, στην οποία φέρατε την πόλη. Την απαξίωση όλων των υποδομών, των κοινόχρηστων χώρων, του περιβάλλοντος, των υπηρεσιών, τη στασιμότητα των έργων, την ασυδοσία «μερικών» και το πάρτυ των πονηρών.

Και δεν έχω κανένα λόγο να βρίσκομαι εδώ αν δεν εκπληρώσω στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που ανέλαβα, μαζί με τους συνεργάτες μου, απέναντι στο λαό.

Έχετε δε υπόψη σας, ότι δεν με αγγίζουν οι δολιότητες των υποτακτικών σας, διότι δεν με κρατάει κανένας.

Εσείς μάλλον πρέπει να σταματήσετε να υπεκφεύγετε και να απαντήσετε στον κόσμο γιατί τον κοροϊδεύατε προεκλογικά ότι δήθεν θα άνοιγε πέρυσι το Μάϊο το ΜΕΤΡΟ, ότι δήθεν θα υπογειοποιούσατε μαζί με τον κ. Σκουρλέτη τα καλώδια υψηλής τάσης το 2016, ότι θα χαρίζατε μαζί με την κ. Φωτίου γηροκομείο στην πόλη μας κ.α.

Να απαντήσετε, όπως οφείλετε ως δημόσιο πρόσωπο, τί έχει γίνει με το σπίτι στην Νέα Πεντέλη. Γιατί το κρύβατε από το πόθεν έσχες σας για μερικά χρόνια, όπως λένε τα δημοσιεύματα; Εντέλει, είναι έτσι, όπως τα γράφουνε; Από εκείνον τον οφειλέτη του δήμου που αγοράσατε το σπίτι στην Πεντέλη, έχει πάρει ο δήμος έστω και ένα ευρώ;

Αγαπητέ Γιώργο. Δεν ήθελα να ξεπέσεις τόσο. Λυπάμαι. Εσύ το διάλεξες!”