Υπ. Εργασίας: «Δεν υπάρχει θέμα για σύνδεση ενσήμων με τις παροχές υγείας»

Υπ. Εργασίας: «Δεν υπάρχει θέμα για σύνδεση ενσήμων με τις παροχές υγείας»

Την διαβεβαίωση πως δεν τίθεται, ούτε υπάρχει καμία περίπτωση να συνδεθούν τα ένσημα ενός εκάστου ασφαλισμένου με την περίθαλψη, με την ποιότητα των παροχών υγείας που θα λαμβάνει, έδωσε προσωπικά ο υπουργός Εργασίας Γιάνης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η παρέμβαση του κυρίου Βρούτση ήρθε ως απάντηση στο θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος χθες, μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλιση και την εργασία αναρωτήθηκε δημοσίως για ποιο λόγο θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές. Η άποψη αυτή συνδέθηκε και με τις αξιώσεις της Τρόικας που πιέζει για μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα των εισφορών με τις παροχές από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει, ούτε ποτέ υπήρξε η παραμικρή σκέψη στην κυβέρνηση για σύνδεση των ενσήμων με τις παροχές υγείας, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτή η κυβέρνηση είναι που για πρώτη φορά άνοιξε την δωρεάν περίθαλψη ακόμα και στους ανασφάλιστους, καλύπτοντας όλο τον πληθυσμό σε θέματα υγείας.

Πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ