Η Τασούλα Πετράκου στον «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για τη χθεσινή συγκέντρωση στον Προφήτη Ηλία

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ» και στον δημοσιογράφo Διονύση Ελευθεράτο, η δημοτική σύμβουλος Τασούλα Πετράκου αναφέρθηκε αναλυτικά στη χθεσινή συγκέντρωση των δεκάδων ατόμων, στον Ναό του Προφήτη Ηλία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι άξιο απορίας πως σε μία περίοδο που όλοι καλούμαστε καθημερινά και με ιδιαίτερη αυστηρότητα να παραμένουμε στα σπίτια μας με την απειλή επιβολής προστίμου εάν παρακούσουμε, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας να πραγματοποιείται τέτοια συγκέντρωση.

Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ η εκδήλωση ήταν γνωστή στην Αστυνομία αλλά και στη δημοτική αρχή, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος σε σημερινή του ανακοίνωση, δεν υπήρξε μέριμνα για την αποτροπή της.

Τόνισε ότι τήρηση των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί δεν σημαίνει επέμβαση των δυνάμεων καταστολής και ούτε βέβαια πρόστιμα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε απαγορευτεί η πρόσβαση στον χώρο του Ναού εκείνες τις ώρες. Άλλωστε η εκκλησία, σωστά, ήταν κλειστή. Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να εκφράζει το θρησκευτικό του συναίσθημα με όποιον τρόπο θέλει. Η πολιτεία όμως έχει την υποχρέωση να προασπίσει τη δημόσια υγεία με τον τρόπο που υπαγορεύει ο νόμος.

Η κα Πετράκου αναφέρθηκε και στο πρόσφατο επεισόδιο της προσαγωγής των μαθητών στο Αστυνομικό Τμήμα λέγοντας ότι τα αντανακλαστικά που επέδειξε η Αστυνομία στη χθεσινή περίπτωση πολύ απέχουν από τον τρόπο που είχε ενεργήσει τότε.

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στην περιοχή μας θα έπρεπε να επιδεικνύεται μεγαλύτερη ευαισθησία για την τήρηση των μέτρων, λόγω και της νοσηλείας ασθενών με κορονωϊό στο Νοσοκομείο μας.

Κλείνοντας, απορεί γιατί εφόσον ο Δήμαρχος γνώριζε το θέμα και τη σοβαρότητά του, δεν ζήτησε και τη γνώμη των άλλων δημοτικών παρατάξεων για την αντιμετώπισή του. Όλα πιθανόν να είχαν γίνει πιο σωστά.

Όλη η συνέντευξη υπάρχει στο site stokokkino.gr. Από το αρχείο, στην εκπομπή «Με καφέ διπλό και μάτι ανοιχτό» στις 10.00. Το απόσπασμα από το 1:10 έως 1:29