Χάος με τις τηλεοπτικές κεραίες ανά την Ελλάδα

Οι μηνύσεις του Δήμου Ικαρίας εναντίον της Digea και της ΕΡΤ για τη χρήση των κέντρων εκπομπής στο νησί του Αιγαίου αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το χάος που επικρατεί ανά την Ελλάδα με τις τηλεοπτικές κεραίες και το καθεστώς που τις διέπει.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμιά απολύτως θεσμική διαδικασία για τη δημιουργία οργανωμένων, κοινών πάρκων κεραιών, παρά το γεγονός ότι προβλέφθηκε στον τελευταίο νόμο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Απαιτείται, ωστόσο, έκδοση υπουργικής απόφασης για την υλοποίηση των πάρκων κεραιών, κάτι που δεν έχει προχωρήσει. Το πρόβλημα στο Δήμο Ικαρίας, με τους δύο παρόχους δικτύου, την ΕΡΤ και τη Digea, να κατηγορούνται ως «καταπατητές» δημόσιου χώρου, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για όσα συμβαίνουν σε όλη τη χώρα.

Τέλος Μαρτίου λήγει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση όλων των κεραιοσυστημάτων, αλλά τόσο η ιδιωτική Digea όσο και η κρατική ΕΡΤ έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, καθώς σε πολλές περιοχές εμφανίζονται ιδιώτες και τους ζητούν εξωφρενικά ενοίκια για τους αναμεταδότες, που υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια εκεί, κατά παραχώρηση των δήμων.

Πηγή:aftodioikisi.gr