Παπαγιάννης – Καλκάνης προς Φέγγη: “Φωτογραφική Προκήρυξη για πρόσληψη Διευθυντών για Δραματική Σχολή και Ωδείο”

Εκτός Δραματικής Σχολής και Δημοτικού Ωδείου Δ.Παπαγιάννης και Ελ. Καλκάνης.

Μετά από 21 χρόνια συνεργασίας, οι άνθρωποι που συνέβαλλαν στην ίδρυση, λειτουργία και εξέλιξη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης και του Δημοτικού Ωδείου, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές που διαφήμισαν το Δήμο και δόξασαν την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα, οι κ.κ. Δημήτρης Παπαγιάννης και Ελευθέριος Καλκάνης, με επιστολή που έστειλαν σήμερα στην Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑΒ, κ. Αλ. Φέγγη, δηλώνουν την απόφασή τους να σταματήσουν, στο τέλος της σχολικής περιόδου, τη συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑΒ και το Δήμο Αγίας Βαρβάρας .

Η επιστολή με τίτλο «ΑΝΕΠΕΙΚΑΙΡΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, που κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας, στάλθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κ. Φέγγη με email, φέρει την υπογραφή του κ. Παπαγιάννη και συνυπογράφει ο κ. Καλκάνης.

Ο κ. Παπαγιάννης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Δραματική σχολή μετά το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ για την όψιμη πρόσκληση, αλλά όπως από καιρού γνωρίζετε, αφού λεπτομερώς σας έχω ενημερώσει από την πρώτη μας συνάντηση στο δημαρχείο (17/09/2019) μέχρι την τελευταία μας στη δραματική σχολή (06/03/2020) ότι, υπό τις δεδομένες συνθήκες είναι αδύνατη η παραμονή μου στη διεύθυνση της δραματικής σχολής, μετά το πέρας της τρέχουσας σπουδαστικής περιόδου (2019-2020), όποτε και όταν αυτή, λόγω συγκυρίας, επισυμβεί».

Ο κος Παπαγιάννης Στηλιτεύει το κατά την άποψη του γεγονός ότι, η ΔΗΚΕΑΒ, εν μέσω της τραγωδίας του Κορονοϊού προχωρεί σε φωτογραφικές προκηρύξεις, λέγοντας ότι: Τώρα που η ανθρωπότητα και η Ελλάδα δονούνται και πάλλονται από την τραγωδία του κορονοϊού, τώρα που τα πάντα αναστέλλονται, καταρρέουν και επαναπροσδιορίζονται, εσείς στήνετε διαδικασία πρόσληψης διευθυντών για σφραγισμένα σχολεία; Με το λαό μας, τους σπουδαστές, τους δασκάλους σε καραντίνα και μάλιστα όλα αυτά στο μέσο της σπουδαστικής περιόδου; Γιατί όλα αυτά; Τί επιδιώκετε; Και

Καλεί την κ. Φέγγη να αναστείλει την διαδικασία της προκήρυξης και να την συνεχίσει αργότερα σε «απενοχοποιημένους επόμενους καιρούς».

Απολύτως σύμφωνος με το περιεχόμενο και το πνεύμα της επιστολής είναι και ο κ. Καλκάνης ο οποίος την συνυπογράφει.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής δρομολογεί νέες εξελίξεις τις οποίες με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε αφού οι κκ Παπαγιάννης και Καλκάνης ήταν οι πρωτεργάτες της πολιτιστικής αναβάθμισης του Δήμου μας.

Όλο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.

Θέμα : Ύβρις-Νέμεσις
“Γιατι αν το μέτρο ο άνθρωπος

Άμετρα ξεπεράσει

Τότε η ίδια η ζωή

Αυτόν θα τον ξεράσει”

Κυρία Φέγγη,

Σήμερα, Τετάρτη 18/03/2020, ενημερώθηκα, κατ’ εντολήν σας από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. για προκήρυξη θέσεων διευθυντών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Ωδείου.

Ευχαριστώ για την όψιμη πρόσκληση, αλλά όπως από καιρού γνωρίζετε, αφού λεπτομερώς σας έχω ενημερώσει από την πρώτη μας συνάντηση στο δημαρχείο (17/09/2019) μέχρι την τελευταία μας στη δραματική σχολή (06/03/2020) ότι, υπό τις δεδομένες συνθήκες είναι αδύνατη η παραμονή μου στη διεύθυνση της δραματικής σχολής, μετά το πέρας της τρέχουσας σπουδαστικής περιόδου (2019-2020), όποτε και όταν αυτή, λόγω συγκυρίας, επισυμβεί.

Όμως, με αφορμή τη φωτογραφική προκήρυξή σας, έχω την υποχρέωση-την ηθική ευθύνη, να σας παρακαλέσω να ανακτήσετε την προσωπική σας συνείδηση προκειμένου να υπηρετήσετε τη συλλογική.

Τώρα που η ανθρωπότητα και η Ελλάδα δονούνται και πάλλονται από την τραγωδία του κορονοϊού, τώρα που τα πάντα αναστέλλονται, καταρρέουν και επαναπροσδιορίζονται, εσείς στήνετε διαδικασία πρόσληψης διευθυντών για σφραγισμένα σχολεία; Με το λαό μας, τους σπουδαστές, τους δασκάλους σε καραντίνα και μάλιστα όλα αυτά στο μέσο της σπουδαστικής περιόδου; Γιατί όλα αυτά; Τί επιδιώκετε;

Σας παρακαλώ, τέτοιο ατόπημα που δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται, μην το χρεώσετε στο δήμο μας. Μην χρεώνετε στη δημοτική αρχή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και επαφής με τη ζοφερή πραγματικότητα των δύστυχων καιρών.

Αναστείλτε άμεσα και αναθέστε για απενοχοποιημένους επόμενους καιρούς τους σχεδιασμούς σας. Μήν μετατρέψετε, και μάλιστα σ ‘αυτήν την πιο ζοφερή περίοδο της Ιστορίας, τη Διαύγεια σε σκοτεινή τοξική ουσία. Αντ’αυτών προκηρύξτε θέσεις επιβίωσης, υγείας, υγιεινής και καθαριότητας.


Με ελπίδες,

Δημήτρης Παπαγιάννης.

Διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Στο παραπάνω κείμενο συμφωνώ και προσυπογράφω.

Ελευθέριος Καλκάνης

Αρχιμουσικός – Συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου

του Δήμου Αγίας Βαρβάρας