Μπετόν – αρμέ οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς – Να αναθεωρήσει την τακτική του ο κ. Μίχος

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, δεν εμφανίστηκαν για να λειτουργήσει ο Παιδικός σταθμός στην οδό Σιπύλου, απαντώντας με τη στάση τους, στην απόφαση του Δήμου να λειτουργήσει ο Σταθμός κατά την περίοδο των διακοπών, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συνεννόηση με εκείνους, όπως υποστηρίζουν.

Η στάση τους είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Δήμαρχο κ. Μίχο προσωπικά 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος άνοιξε τον Σταθμό και σήμερα όπως και εχθές στις 7 παρά το πρωί, αλλά δεν εμφανίστηκε καμία από τις εργαζόμενες στους Παιδικούς σταθμούς, για να γίνει εφικτή η λειτουργία του, με αποτέλεσμα πριν τις εννέα το πρωί, να σβήσει φώτα και να κλειδώσει τον Παιδικό Σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο σταθμό πήγαν δύο εργαζόμενες (όχι από το προσωπικό των Σταθμών) οι οποίες όμως δεν μπορούν να συμβάλλουν στη λειτουργία του.

Σημειώνουμε επίσης πως κανένας γονιός δεν εμφανίστηκε, όπως και εχθές για να φέρει το παιδί του.

Προφανώς οι γονείς έχουν ενημερωθεί για την αποφασιστικότητα  των εργαζομένων και δεν μπαίνουν στον κόπο να μεταβούν σε αυτόν.

Η κόντρα πλέον είναι ξεκάθαρη μεταξύ των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς και της Διοίκησης του Δημάρχου κ. Μίχου, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για τους χαρακτηρισμούς της διοίκησης κατά των προσώπων  τους, ενώ ο κ. Μίχος βρίσκεται σε δύσκολη θέση απέναντι στους γονείς, αφού απέτυχε στο να λειτουργήσει έστω και ένας σταθμός, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια τις ημέρες των διακοπών, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.

Σημειώνουμε πως η ΠΟΕ – ΟΤΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, διαβεβαιώνοντας τις εργαζόμενες στους Παιδικούς Σταθμούς, πως δεν κινδυνεύουν από κυρώσεις ή διώξεις, διότι καλύπτονται από τη νομοθεσία που διέπει τις εργασιακές τους σχέσεις και δικαιώματα.

Γεγονός  πάντως είναι, πως εάν ο κ. Μίχος θέλει εργασιακή ειρήνη, θα “αναγκαστεί” να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου και να έχει ουσιαστικό και ειλικρινές διάλογο με αυτό, πάνω σε προβλήματα και θέματα που  αφορούν τους εργαζόμενους, για το καλό της πόλης μας.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με μειωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των εργαζομένων από τη Διοίκηση και η αγνόησή τους, τότε θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.