Ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα έργα που θα γίνουν στην πόλη μας το 2020

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας κατά τη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου,  αποφάσισε το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου για το 2020, όπως το είχαμε παρουσιάσει μέσα από τις στήλες μας πριν λίγες ημέρες.

Στο Πρόγραμμα έργων κυριαρχεί βεβαίως το μεγάλο έργο “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ” και ήταν μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας να ενταχθεί σε αυτό, που στην κυριολεξία θα αλλάξει με αυτά που θα γίνουν το Εμπορικό μας Κέντρο.

Θα διατεθούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ και θα γίνει γενική ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου και κάθετων αυτής δρόμων.

Επίσης προβλέπεται η οικονομική βοήθεια έως 4.000 ευρώ σε καταστηματάρχες που θα θελήσουν να αλλάξουν τις προσόψεις των καταστημάτων τους κάνοντας τα ποιο θελκτικά για το καταναλωτικό κοινό, κ.ά.

Το έργο εξασφαλίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί Δημαρχίας Καπλάνη, με σημαντική προεργασία του τότε Αντιδημάρχου  κ. Σαββίδη, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Πρόεδρος του οποίου είναι ο συμπολίτης μας κ. Χατζηθεοδοσίου.

Επίσης ένα έργο που ήταν παλαιότερα στο πρόγραμμα, αλλά είχε ατονίσει η κατασκευή του, είναι και το κολυμβητήριο, το οποίο επανήλθε με περισσότερες ελπίδες κατασκευής του, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια όπως πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Μίχος.

Η κατασκευή Βρεφικού Σταθμού στο Ο.Τ. 639 ξεχωρίζει, από τα νέα έργα, αλλά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σαββίδης υποστήριξε πως το Πρόγραμμα Έργων για το 2020, βασίζεται και είναι συνέχεια εκείνου του προγράμματος της προηγούμενης Διοίκησης του κ. Καπλάνη.

Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Φράγκου ανέφερε πως ο Δήμος μας, όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι της Χώρας πέρασαν μια δύσκολη δεκαετία, χωρίς πόρους και αποθεματικά και πως το έργο τους σε σχέση με την προηγούμενη αυτής δεκαετία, ήταν εκ των πραγμάτων μικρότερο. Τώρα που οι οικονομικές συνθήκες αλλάζουν ελπίζουμε να παραχθεί περισσότερο έργο για την πόλη μας, από τη νέα Διοίκηση του Δήμου, γιαυτό και υπερψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων, όπως και ο κ. Σαββίδης.

Ο Δήμαρχος κ. Μίχος απαντώντας στον κ. Φράγκου δήλωσε πως πολλά πράγματα που δεν έγιναν την περίοδο Καπλάνη δεν οφείλονταν αποκλειστικά στην έλλειψη πόρων, αλλά και τακτικής και προσπάθειας από πλευράς της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου.

Σημειώνουμε πως η συνεδρίαση κύλησε ομαλά χωρίς να υπάρξουν αντεγκλήσεις και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε από τον κ. Δήμαρχο πως ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύτηκε πως θα χρηματοδοτήσει άμεσα δύο έργα. Το ένα αφορά τις κερκίδες στο γήπεδο στα Ριμινίτικα και το δεύτερο την Πυρασφάλεια σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας.

Οι κερκίδες στο γήπεδο υπολογίζεται να είναι έτοιμες στα μέσα Φλεβάρη, σύμφωνα με τον κ. Μίχο.

Στο πρόγραμμα έργων του Δήμου που ψηφίστηκε, υπάρχουν επίσης ανακατασκευές πεζοδρομίων και πεζόδρομων, ασφαλτοστρώσεις δρόμων και η αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους της πόλης μας, έργου κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σε περίπτωση  που δεν γίνει δυνατή η αλλαγή του Δημοτικού Φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη, στους επόμενους μήνες θα αντικατασταθεί εκείνος της κάτω Αγίας Βαρβάρας, με κόστος τις 450.000 ευρώ, ενώ θα ανακατασκευαστεί ο Δημοτικός φωτισμός της περιοχής του Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ο οποίος είναι πλήρως κατεστραμμένος.

Επίσης αποφασίστηκε η κατασκευή ραμπών σε όλα τα Σχολεία της πόλης μας, για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ (ελπίζουμε σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται και τα δύο κλειστά γυμναστήρια).

Σε γενικές γραμμές το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου για το 2020, είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα.

Ελπίζουμε να το δούμε να υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό για το καλό και την αναβάθμιση της πόλης μας.

Και αφού ο Δήμαρχος κ. Μίχος τόνισε πως το οικονομικό δεν είναι  πάντα το μοναδικό απαραίτητο στοιχείο για την εφαρμογή του, εδώ θα είμαστε (πρώτα ο Θεός) να κάνουμε  απογραφή, τι ποσοστό έργου, από αυτό που αποφασίστηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, θα έχει υλοποιηθεί του χρόνου τέτοια ημέρα.