Ο Δήμος καταγράφει τα προβλήματα ΑμεΑ, αλλά χωρίς ράμπες είναι τα κλειστά γυμναστήρια και άλλα Δημοτικά Κτίρια

Πριν λίγες ημέρες ο Δήμος μας ανακοίνωσε πως οι ΑμεΑ συμπολίτες μας κάθε Πέμπτη μπορούν να πηγαίνουν στη Δημαρχία, για να καταθέσουν την εμπειρία τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, προκειμένου αυτά να καταγραφούν και να δοθούν λύσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βεβαίως καλύτερα απ΄ όλους, οι ΑμεΑ γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Εμείς σαν εφημερίδα στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί σχετικά.

Ορισμένα τρανταχτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ, είναι η πρόσβασή τους σε Δημόσια κτίρια της πόλης μας, στα πεζοδρόμια, στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ά.

Σημειώνουμε πως κανένα από τα δύο κλειστά Γυμναστήρια της πόλης μας δεν διαθέτει ράμπα για καροτσάκια ΑμεΑ.

Το παράδοξο είναι πως το κλειστό γυμναστήριο στη οδό Σιπύλου διαθέτει τουαλέτες για ΑμεΑ, αλλά όχι ράμπα για να εισέλθουν σε αυτό.

Το γυμναστήριο της οδού Ραιδεστού αφιερωμένο στην παραολυμπιονίκη συμπολίτισσά μας Μαρία – Ελένη Κορδαλή, δεν διαθέτει επίσης ράμπα!!!

Το μέγαρο “ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ” επίσης απαγορευτικό για ΑμεΑ.

Τα πεζοδρόμια της κεντρικής μας λεωφόρου με εξαίρεση το κομμάτι από Παλαμά έως Κρήτης (απέναντι από την πλατεία), δεν έχει τις ειδικές πλάκες διευκόλυνσης των τυφλών. Από την οδό Γεννηματά έως την Ιερά οδό!!!

Αυτά είναι σε γνώση του Δήμου και του Δημάρχου κ. Μίχου, διότι οι ημιτελείς αυτές κατασκευές έγιναν επί ημερών της πρώτης περιόδου που ήταν Δήμαρχος της πόλης μας, με εξαίρεση το Μέγαρο “ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ”, εάν δεν μας απατά η μνήμη μας.

Καλές είναι οι συναντήσεις και η καταγραφή των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, η επιδιόρθωση όμως των αβλεψιών  και παραλείψεων που είναι γνωστές στο Δήμο, σημαντικότερη…