Μιχάλης Γιάγκας: “Έκοψαν το κάγκελο μπροστά στην είσοδο – έξοδο της παιδικής χαράς – Κίνδυνος για τα παιδιά”

Λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γιάγκα το παρακάτω κείμενο που αφορά τις διαγραμμίσεις που έγιναν από το Δήμο στην οδό Παπαφλέσσα και το κόψιμο του προστατευτικού κάγκελου που υπάρχει σε μία από τις εξόδους της εκεί παιδικής χαράς.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Έκοψαν το κάγκελο μπροστά στην είσοδο – έξοδο της παιδικής χαράς στην οδό Παπαφλέσσα για να δικαιολογήσουν τη διαγράμμιση. Κίνδυνος για τα παιδιά!!!

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Χθες στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας αναφερθήκατε στην προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να παρουσιάσει ως έργο, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και παιδιών κοντά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, τη διαγράμμιση της οδού Παπαφλέσσα.

Μόνο που η διαγράμμιση και η διάβαση ξεκινά από τον μαντρότοιχο της περιοχής της εκκλησίας της Αγίας ΒΑΡΒΑΡΑΣ, κοντά στο λεγόμενο πορτάκι και καταλήγει στα κάγκελα του πεζοδρομίου της οδού Παπαφλέσσα στο ύψος και μπροστά από την πόρτα της παιδικής χαράς, δηλαδή πουθενά.

Τα κάγκελα είναι τοποθετημένα στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την πόρτα της παιδικής χαράς, για την προστασία των παιδιών κατά την έξοδό τους από αυτή.

Αυτό το μέτρο προστασίας λαμβάνεται σχεδόν σε κάθε είσοδο και έξοδο σχολείων και παιδικών χαρών. Τοποθετείται προστατευτικό κάγκελο για να μη βγαίνουν απ’ ευθείας στο δρόμο οι μαθητές και συμβεί κάποιο ατύχημα.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στην εφημερίδα σας από πολλούς συμπολίτες που επεσήμαναν το λάθος.

Και Ω του Θαύματος!!! Σήμερα έδωσαν λύση !!! Αντί να διορθώσουν το λάθος που έχει γίνει με τη διαγράμμιση, κάποιος «φωστήρας» έδωσε εντολή να κοπεί το κάγκελο μπροστά στην είσοδο – έξοδο της παιδικής χαράς (φωτό) αφήνοντας με τον τρόπο αυτό εκτεθειμένα τα παιδιά και τους διερχόμενους σε κίνδυνο ατυχήματος.

Το επισημαίνω σήμερα, για να μην επικαλεστεί κανείς άγνοια, σε περίπτωση, μακάρι να μην συμβεί ποτέ, που γίνει κάποιο ατύχημα.

Κατά τα άλλα σήμερα υπάρχει ημερίδα στο Δήμο για την «Ασφαλή Μετακίνηση στην Πόλη» !!!!!

11 Σεπτεμβρίου 2019
Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος. Επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»