Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Μετακίνηση στην πόλη»

Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Μετακίνηση στην πόλη» πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο “ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ”.

Ομιλητής ήταν ο κ.  Δημήτριος Μπατσάρας, Αστυνόμος Α΄ με το  Θέμα: “Ασφαλής μετακίνηση στην πόλη”.

Ο κ. Μπατσάρας αναλυτικός έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με τον ΚΟΚ, τον τρόπο που πρέπει να κινούμαστε στην πόλη και άλλα σχετικά.

Άνοιξε και διάλογο με τους παρευρισκόμενους και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματά τους.

Διαφωτιστικός και κατατοπιστικός.

Πριν τον κ. Μπατσάρα, έκανε παρέμβαση ο συγκοινωνιολόγος κ. Ιωάννης Μάρης μιλώντας για την “Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας” (ΣΒΑΚ), που αφορά στο σχεδιασμό μιας έξυπνης πόλης, σχεδιασμένης στην υπηρεσία των πεζών και ποδηλάτων, την προσβασιμότητα των δημοτικών χώρων, το σεβασμό προς ΑΜΕΑ, ένα σχέδιο που εκπονείται για την εφαρμογή των αρχών αυτών στην Αγία Βαρβάρα ώστε να αποκτήσει η πόλη μας σύγχρονα, φιλικά, οικολογικά και έξυπνα χαρακτηριστικά

Ο κ. Μάρης ανέφερε διάφορα στατιστικά στοιχεία από τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν στην πόλη μας. Έδωσε πίνακες με τα πολυσύχναστα αυτά σημεία, τη βαρύτητα των τροχαίων και άλλα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε πίνακες που προβλήθηκαν όπως επίσης και χάρτη του Δήμου μας με τα σημεία που συχνά έχουμε τροχαία.

Το πλέον συχνό σημείο είναι βεβαίως η διασταύρωση Χανίων και Ηρακλείου και διακρίνεται έντονα στο χάρτη στο κάτω μέρος με κίτρινο χρωματισμό και κόκκινα “Χ”.