Δεν έκανε γνωστές τις προθέσεις του για το Γκαράζ του Δήμου, ο κ. Μίχος, σε συνέντευξή του

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Νιζάμη της εφημερίδας “Δικαιοσύνη” έδωσε ο νεοκλεγείς Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος.

Η τελευταία ερώτηση που του γίνεται αφορά το γκαράζ του Δήμου στην οδό Σιπύλου και τα πλάνα της νέας Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάσαμε προσεκτικά την απάντηση του κ. Μίχου, αλλά δεν διακρίναμε την πρότασή του.

Μίλησε για τα σχέδια που είχε γιαυτό, καταλήγοντας: “…Τη συνέχεια με τις επιλογές του κ. Καπλάνη, την ξέρετε. Έβγαλε τα απορριμματοφόρα στο πουθενά. Εγώ φεύγω μας είπε, εσείς τώρα κόψτε το λαιμό σας…”

Υποθέτουμε πως ο κ. Μίχος αναφέρεται στην  μεταφορά των απορριμματοφόρων στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, μετά την καθολική απαίτηση των γύρω κατοίκων να απαγορεύσουν στο μέλλον την είσοδο απορριμματοφόρων στο γκαράζ της οδού Σιπύλου.

Οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ίδια στάση.

Ο κ. Μίχος λοιπόν στην απάντησή του στο ερώτημα της εφημερίδας δεν εξηγεί τι θα πράξει. 

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά η Δραματική Σχολή τα μαθήματά της και όπως θυμόσαστε πέρσι οι σπουδαστές είχαν εξεγερθεί για την παρουσία στο χώρο απορριμμάτων και οχημάτων.

Υπενθυμίζουμε πως παλαιότερα είχε εξεταστεί η περίπτωση της χρήσης χώρου για τα απορριμματοφόρα με άλλους Δήμους, εκτός αστικού ιστού, αλλά δεν προχώρησε. Επίσης της συστέγασης με συγκεκριμένο Δήμο στον Ελαιώνα που και αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.

Ένας επίσης χώρος που ακούγεται αλλά δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των οχημάτων εκεί, είναι και το Σκιστό, όπου υπάρχει σχετική με τα απορρίμματα μονάδα.

Το θέμα είναι δύσκολο. Είναι παλαιό και απαιτεί μόνιμη λύση.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ερώτηση του δημοσιογράφου και την απάντηση που έλαβε από τον κ. Μίχο:

Ποια είναι τα πλάνα σας για το γκαράζ του δήμου στην οδό Σιπύλου; Πως κρίνετε την μέχρι στιγμής στάση της διοίκησης αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων που πρόσκεινται σε αυτή.

“Στη οδό Σιπύλου, σε ένα χώρο που μας είχε παραχωρήσει το Υπουργείο Γεωργίας, επί δημαρχίας του αείμνηστου Σουλιμιώτη, είναι, εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, το αμαξοστάσιο του δήμου.

Προηγουμένως το αμαξοστάσιο βρισκόταν στο χώρο που είναι τώρα το Ωδείο.

Η δική μου φιλοδοξία ήταν να γίνει ένας πολυχώρος ποικίλων δραστηριοτήτων.

Για το λόγο αυτό εγκαινίασα στο χώρο το κλειστό γυμναστήριο, τον παιδικό σταθμό Παντελιάδη, παιδική χαρά, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, έκανα φυτώριο και οργάνωσα τις υπηρεσίες του αμαξοστασίου και των συνεργείων όσο μπορούσα καλύτερα και πάντως ό χώρος ήταν πεντακάθαρος.

Θυμούνται οι παλιότεροι ότι οργανώναμε στον υπαίθριο χώρο του αμαξοστασίου (στον όρχο οχημάτων) δεξιώσεις των μελών του ΚΑΠΗ. Πάντα όμως αισθανόμουν την ηχητική και αισθητική επιβάρυνση των περιοίκων και φρόντιζα τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό τους, όπως μετατόπιση προς τα μέσα του αμαξοστασίου, δημιουργία ελεύθερου χώρου και εκτεταμένη φύτευση.
Το αμαξοστάσιο όμως το κατάντησαν, τα τελευταία τρία χρόνια (όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι λένε), χωματερή.

Συναισθανόμενος τη βαρύτητα της κατάστασης, στην πρώτη προεκλογική μου έξοδο, επισκέφθηκα τη γειτονιά αυτή και δήλωσα στους περίοικους ότι θα διορθώσουμε την κατάσταση, θα καθαριστεί και θα προστατευθεί ο χώρος και θα γίνουν οι πρέπουσες υποδομές αν δεν βρεθεί άλλος κατάλληλος χώρος για να μεταφερθεί το αμαξοστάσιο, με όλες τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Αυτά βέβαια για να γίνουν προϋποθέτουν μελέτη, χώρο, χρήματα, χρόνο και πολιτική βούληση που είναι εξασφαλισμένη.

Τη συνέχεια με τις επιλογές του κ. Καπλάνη, την ξέρετε.

Έβγαλε τα απορριμματοφόρα στο πουθενά.

Εγώ φεύγω μας είπε, εσείς τώρα κόψτε το λαιμό σας.

Όσο για τη στάση των υπόλοιπων παρατάξεων που στήριξαν Καπλάνη δεν έχω να πω τίποτα. Ας πουν εκείνες”.