Συµπολίτες µας κάθε ηλικίας αγκάλιασαν και φέτος τις «Γιορτές Πόλης»

Λάβαμε από το Δήμο το Παρακάτω Δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρεται στις “Γιορτές πόλης 2018”.

Οι ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ διήρκεσαν περίπου ένα μήνα.

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στο ΣΙΝΕ “ΠΑΝΘΕΟΝ” με μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου που άφησαν εποχή και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου με τις “ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ”, σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών της πόλης μας.

Η εφημερίδα μας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” ήταν η ΜΟΝΗ η οποία κάλυψε ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις με άμεσο και πλούσιο φωτορεπορτάζ κατά τη διάρκειά του.

Για ιστορικούς και μόνο λόγους δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου που λάβαμε:

16 Οκτωβρίου 2018

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλοι και µικροί δηµότες, συµπολίτες µας κάθε ηλικίας αγκάλιασαν και φέτος τις «Γιορτές Πόλης».

Αναπόλησαν άλλες εποχές µε τραγούδια από τον ελληνικό κινηµατογράφο και χάρηκαν τη φθινοπωρινή πανσέληνο µε µελωδίες µοναδικές.

Τα παιδιά µέσα από τα παραµύθια και το θέατρο σκιών διασκέδασαν, ζωγράφισαν, δηµιούργησαν.

Με οδηγό την παράδοση χορευτές από τα τµήµατα παραδοσιακών χορών του ∆ήµου µας, τους εθνικοτοπικούς συλλόγους και θεατές έγιναν µια µεγάλη παρέα, χόρεψαν, γλέντησαν, αναβίωσαν έθιµα, γύρισαν σελίδες στην τοπική ιστορία.

Οι βιβλιόφιλοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να συνοµιλήσουν µε ένα συγγραφέα ακόµα και να απολαύσουν τον µοναδικό «Ερωτόκριτο» στο φινάλε των εκδηλώσεων.

Σηµαντική στιγµή, γεµάτη φόρτιση και συγκίνηση ήταν τα αποκαλυπτήρια της προτοµής του µεγάλου συγγραφέα Αντώνη Σαµαράκη.

Ένας κύκλος έκλεισε, τα εργαστήρια πολιτισµού, οι σύλλογοι, οι οµάδες έχουν ξεκινήσει νέες δράσεις και δηµιουργικές αναζητήσεις.

Οι προετοιµασίες για τον εορταστικό ∆εκέµβριο είναι σε εξέλιξη.

Από το γραφείο Τύπου