» «Δράση από τα ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αστικής Κινητικότητας»

«Δράση από τα ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αστικής Κινητικότητας»

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μέλη και φίλοι της Περιπατητικής Ομάδας των ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας οργάνωσαν τον 1ο αστικό τους περίπατο στις 18/9/18.

Θέμα του περιπάτου ήταν η «Αστική Μνήμη» όπως εγγράφεται στους δρόμους της πόλης και στα κτίριά της.

Στον περίπατο συμμετείχαν μέλη των ΚΑΠΗ, από τους πρώτους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας που εγκαταστάθηκαν στην πόλη τη δεκαετία του ’50 οι οποίοι σε ρόλο ξεναγού αναγέννησαν παλιές μνήμες για την πόλη όσο περπατούσαν: το σινεμά «Όνειρο», το σινεμά «Άννα», το παλιό Δημοτικό Σχολείο, τα πρώτα μαγαζιά τις πόλης, την αυλή των Χανσενικών…

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου η ομάδα συναντήθηκε με παλιούς κατοίκους οι οποίοι είτε ακολούθησαν την ομάδα στον περίπατό της είτε συμμετείχαν ως ξεναγοί και εκείνοι συμπληρώνοντας τα κενά της μνήμης.

Στο παλιό και 1ο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας στην οδό Σερίφου, η ομάδα ενημερώθηκε από το προσωπικό του ΚΕΠ Υγείας για τις νέες χρήσεις του κτιρίου και στην Αγία Ελεούσα από τον επίτροπο για την ιστορία της εκκλησίας.

Η Περιπατητική Ομάδα μελών και φίλων ΚΑΠΗ θα συνεχίσει τους αστικούς περιπάτους της μέσα στην πόλη. Καλούμε όλους όσους περπατούν μόνοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, να ενωθούν μαζί μας για να περάσουμε μια νέα κουλτούρα για την κινητικότητα μέσα στην πόλη και την αξία της φυσικής άσκησης μέσα από πρωτότυπες δράσεις.

Πληροφορίες για τους αστικού περιπάτους εντός των ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!