Ο αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής, αποστέρησε τα δικαιώματα του Δήμου να διαπραγματευτεί  και αγνόησε τα πλεονεκτήματα του χώρου

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ένα άρθρο με τίτλο: “Ο Δήμος προσφέρει ακίνητα “φιλέτο”. Μη τα νοικιάσει σαν κομμάτι από “σβέρκο”.

Το άρθρο αυτό αναφέρονταν στα δύο κτίρια της π. ΒΙΟΧΡΩΜ που ο Δήμος επιθυμεί να ενοικιάσει σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επειδή οι τρεις διαγωνισμοί που διενήργησε απέβησαν άγονοι αφού κανένας δεν ανταποκρίθηκε σε αυτούς, προβλέπεται εκτός άλλων τρόπων και διαδικασιών, να έρθει πλέον ο Δήμος σε απευθείας συζητήσεις με όποιον δείξει ενδιαφέρον τώρα και να καταλήξουν στο ύψος του ενοικίου και άλλους όρους.

Μέσα από το άρθρο αυτό λοιπόν έγιναν γνωστά αρκετά στοιχεία τα οποία ο Δήμος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν “ΑΤΟΥ” και επιχειρήματα για να πετύχει μεγαλύτερο ενοίκιο.

Δυστυχώς όμως το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και με ευκαιρία ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στις συζητήσεις με όσους ενδιαφερθούν τώρα για την ενοικίαση των κτιρίων, ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Παγουρτζής Δημήτρης έκανε μια δήλωση που άφησε το Σωμα “ΑΦΩΝΟ”.

Δήλωσε πως θα προτείνει να μειωθεί το ενοίκιο κατά 10 με 15%.

Αν είναι δυνατόν, ο εκπρόσωπος επί των οικονομικών του Δήμου να κάνει ΔΗΜΟΣΙΑ τέτοια δήλωση, την οποία φυσικά τώρα και επίσημα γνωρίζουν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι.

Ο Δήμος με τον πιό επίσημο τρόπο ανακοινώνει τις προθέσεις του.

ΕΛΕΟΣ!!!

Τέτοια ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ!!!  Τέτοια ΑΝΟΗΣΙΑ!!!  Τέτοια ΤΑΚΤΙΚΗ!!!

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε αποσπάσματα από το άρθρο μας, που αφορούσε τα επιχειρήματα τα οποία θα μπορούσε να επικαλεστεί ο Δήμος για να πετύχει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις.

Δυστυχώς ο Αντιδήμαρχος αποστέρησε τα δικαιώματα του Δήμου να διαπραγματευτεί  και αγνόησε τα πλεονεκτήματα του χώρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

“Ένα κομμάτι “φιλέτο”, δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ  “Αγία Μαρίνα” επάνω σε δύο κεντρικότατους δρόμους ΙΕΡΑ ΟΔΟ και ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, που ενώνουν Δύση με Ανατολή και Βορά με Νότο, λίγες εκατοντάδες μέτρα και από τις δύο Εθνικές οδούς, που το ΜΕΤΡΟ που είναι δίπλα μπορεί να μεταφέρει τον κάθε ενδιαφερόμενο από την πόλη μας έως το Αεροδρόμιο,  τη Γλυφάδα και την Κηφισιά, δεν συγκινεί κανέναν ενδιαφερόμενο;

Ένας κτιριακός χώρος κατάλληλος για πολλές διαφορετικές χρήσεις με ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ Πάρκινγκ δεκάδων οχημάτων, όλων των διαστάσεων και βάρους, που παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ, δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον κανενός;

Ο Δήμος θα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι σαν “πωλητής” ενός περιζήτητου προϊόντος και να εκμεταλλευτεί τα “ΑΤΟΥ” του χώρου και τη γεωγραφική του θέση.

Ας κάνει επιπλέον και κάποια ανάγνωση στα οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα χρήσεων των τελευταίων πέντε τουλάχιστον ετών, του κάθε ενδιαφερόμενου.

Είναι άλλωστε πολύ απλό θέμα, το να πληροφορηθείς τα οικονομικά αποτελέσματα κάποιας Εταιρείας, επισκεπτόμενος το διαδίκτυο.

Να διαπιστώσει ορισμένα σημαντικά στοιχεία, όπως εάν η Εταιρεία, εάν πρόκειται για Εταιρεία, είχε αυξανόμενα έσοδα και κέρδη τα τελευταία χρόνια;

Που είχε την έδρα της;

Τι κοινά σημεία είχε το σημείο και η υποδομή του χώρου που λειτουργούσε, με αυτό που εμείς σαν Δήμος ενοικιάζουμε;

Απλά στοιχεία, που θα ωφελήσουν όμως το Δήμο στις διαπραγματεύσεις.

Διότι,  άλλο πράγμα να νοικιάζεις έναν χώρο σε μία Εταιρεία που μετά δυσκολίας τα βγάζει πέρα, αλλά φροντίζει τις υποχρεώσεις της και άλλο πράγμα να σε παζαρεύει κάποιος εμφανιζόμενος αδύναμος και με φθίνουσα πορεία, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι και εκμεταλλευόμενος συγκυρίες και άτολμο ή άπειρο συνομιλητή, να πλουτίζει μονομερώς και να παριστάνει τον οικονομικά δεινοπαθούντα…

Ο Δήμος εν κατακλείδι, έχει και το πεπόνι έχει και το μαχαίρι.

Ας προσέξει μόνο μην κοπεί, από το “μαχαίρι” που κρατά κάνοντας “χαρακίρι” από κακούς χειρισμούς.

Διότι άλλο πράγμα τα θεωρητικά μαθηματικά και η κιμωλία στον μαυροπίνακα και άλλο πράγμα το ΕΝΑ και ΕΝΑ, με υπολογισμούς, προσθαφαιρέσεις και κανόνες εμπορίου…”

ΑΥΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Εκτός όμως των παραπάνω, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας, γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παρακάτω οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας που σήμερα στεγάζεται στο χώρο και πιθανότατα θα εμφανιστεί τώρα, αφού αγνόησε τους τρεις άγονους Διαγωνισμούς, να ζητήσει με απευθείας απόφαση του Δήμου την ενοικίαση των χώρων.

Συγκεκριμένα κατά τον κ. Γιάγκα, η Εταιρεία είχε ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ:

Κατά το έτος 2013, 813.00 ευρώ.

Κατά το έτος 2014, 860.00 ευρώ.

Κατά το έτος 2015, περισσότερα του ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ευρώ.

Με την αναφορά και των οικονομικών μεγεθών και σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα του χώρου η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή ζήτησε από τη Διοίκηση να πληροφορηθεί, τι ενέργειες θα κάνει ο Δήμος για να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η Απάντηση είναι γνωστή.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής σκέπτεται να προτείνει  την μείωση του Ενοικίου κατά 10 με 15%.

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!

Πάρις Βαμβακόπουλος