Αντικαταστάθηκαν σπασμένοι αγωγοί. Επανήλθε το νερό σχεδόν παντού

Γύρω στις 18:30΄ έγινε η τελευταία ένωση μεταξύ σωλήνων παροχής νερού και σχεδόν όλα τα κτίρια που είχαν μείνει χωρίς νερό από το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου, άνοιξαν τις βρύσες τους και από εκεί έτρεχε επιτέλους νερό.

Το σπάσιμο αγωγού νερού της ΕΥΔΑΠ στην υπό διαμόρφωση Ελευθερίου Βενιζέλου, από το βάρος βαρέως οχήματος, είχε σαν αποτέλεσμα πολλά οικοδομικά τετράγωνα να μείνουν χωρίς νερό από τις μία το μεσημέρι.

Συνεργείο της ΕΥΔΑΠ με σκαπτικά μηχανήματα και ανταλλακτικά ξεκίνησαν δουλειά γύρω στις 4:30΄το απόγευμα.

Η βλάβη εντοπίστηκε γρήγορα, αφού είχε σχηματιστεί λίμνη από τα νερά που ανάβλυζαν  από το υπέδαφος και επισκευάστηκε ακριβώς στη γωνία Βενιζέλου και Παλαμά. Παρ΄ότι όμως έγινε αντικατάσταση του θρυμματισμένου αγωγού υπήρχε ένδειξη κι΄άλλης βλάβης.

Με ειδικό μηχάνημα εντοπίστηκε έξη μέτρα παρακάτω προς την οδό Αφροδίτης κι άλλο σημείο στο οποίο ο αγωγός είχε σπάσει.

Επισκευάστηκε και το δεύτερο σημείο και άρχισε σταδιακά η παροχή νερού κατά οικοδομικό τετράγωνο. Πρώτα υδροδοτήθηκαν τα τετράγωνα πάνω από την οδό Βενιζέλου και στη συνέχεια τα υπόλοιπα.

Η παροχή νερού γινόταν σιγά – σιγά, ώστε να μη προκληθεί απότομη εισροή νερού στους πλαστικούς αγωγούς με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στις 18:30΄δόθηκε νερό στα οικοδομικά τετράγωνα μεταξύ Κωνσταντινουπόλεως και Παλαμά δίνοντας τέλος στο μαρτύριο των κατοίκων.