Η A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων, για το ροντ βάϊλερ που έπιασε

Ενημερωθήκαμε πρίν λίγες μέρες για αδέσποτο φοβικό σκυλάκι που είχε δημιουργήσει κάποια αρνητικά σχόλια απο κάποιους κάτοικους της περιοχής , στην Αγία Βαρβάρα ,και προσπαθούσαν την άμεση περισυλλόγη του .

Το σκυλάκι το σιτίζουν και το φροντίζουν φιλόζωοι γείτονες στο συγκεκριμένο σημείο και είναι αδεσποτάκι της περιοχής για πολλά χρόνια .

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες είχε δαγκώσει κάποιους απο τους κατοίκους και είχαν γίνει κάποιες καταγγελίες είς βάρος του στον Δήμο για την περισυλλογή του , και εν συνεχεία την αξιολόγηση του.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε οτι ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ, ΦΟΒΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καθως έχουν βιώσει απίστευτα περιστατικά κατα την διάρκεια της σύντομης ζωής τους στους δρόμους και απίστευτα περιστατικά κακοποίησης και στην προσπάθεια τους να προφυλαχθούν και να αμυνθούν χαρακτηρίζονται επιθετικά και γίνονται επιθετικά.

Η Ομάδα μας , να ενημερώσουμε για όσους δεν μας γνωρίζουν επιχειρεί σε κάθε περιστατικό και μας ενδιαφέρει μόνο η ευζωία του ζώου και τίποτα άλλο!!

Πάντα σε όλα τα περιστατικά που αναλαμβάνουμε πρωταρχικώς σκοπός ειναι η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ καθώς και τη μετέπειτα ποιότητα της ζωής του !!

Ενημερωθήκαμε αρχικά απο κάποια δημοσιεύματα και εν συνέχεια ήρθαμε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Δήμο της Αγιας Βαρβάρας και με την Αντιδήμαρχο Κα Μαρσώνη κάθως είχαμε αναλάβει και αλλα περιστατικά με απεγκλωβισμους ζώων στο παρελθόν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ενημερώθηκε η ομάδα μας είχαν γίνει παρα πολλές ενέργειες για την περισυλλογή του χωρίς αυτο να φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αντιθέτως το σκυλάκι είχε τρομοκρατηθεί τόσο πολύ και σε οποιαδήποτε προσέγγιση του με φαγητό έτρεχε μακρια να κρυφτεί .

Αποφασίσαμε να περιμένουμε δύο μέρες τουλάχιστον ετσι ώστε να του δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο να ηρεμήσει και να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα που θα προέκυπταν .

Αξιολογήσαμε την πρώτη μέρα που φτάσαμε στο σημείο την ψυχολογία του σκυλάκου και προσπαθήσαμε να τον προσεγγίσουμε με φαγητό αλλα δυστηχώς με το που μας είδε εξαφανίστηκε .

Εγινε παλι κάποια προσέγγιση αλλα και πάλι αυτο δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς το σκυλάκι άκρως φοβισμένο και τρομαγμένο έφευγε πάλι μακριά.

Αποφασίσαμε να δώσουμε και πάλι τον απαραίτητο χρόνο στον σκυλάκο να ηρεμήσει , εξετάζοντας και πάλι τα νέα δεδομένα μετά απο δύο με τρείς μέρες.

Ενημερώσαμε επακριβώς για όλες τις λεπτομέρειες, (οτι ΔΕΝ θα μεταφερθεί στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΑΖ, θα μεταφερόταν για προσωρινή φιλοξενία και αξιολόγηση απο εκπαιδευτή σε καταφύγιο φιλοζωικού σωματείου, και εν συνεχεία θα υπήρχε αναζήτηση για υιοθεσία ), τον κάτοικο που τόσα χρόνια φρόντιζε τον συγκεκριμένο σκύλακο και προσφέρθηκε να του δώσει ο ίδιος τον φαγητό με την αναισθητική αλοιφή ετσι ώστε να μπορούσαμε να τον περισυλλέξουμε με ασφάλεια και για τον ιδιον τον σκυλάκο αλλα και χώρις να στρεσαριστεί περισσότερο.

Μέσα σε λίγα λεπτά αφού έφαγε το φαγητό και ηρέμησε, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ εργαλείο χειρισμού, αφου πρώτα τον πλησιάσαμε του του ασφαλίσαμε το στόμα για κάθε ενδεχόμενο και τον μεταφέραμε αγκαλία μέσα στο crate μεταφοράς .

Το συγκεκριμένο σκυλάκι δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση κατα την προσεγγίση του και κατα την επαφή του , χωρίς κανένα ίχνος επιθετικότητας ,ήτανε απόλυτα συνεργάσιμο καθόλη την διάρκεια.

Μεταφέρθηκε απο την πρόεδρο της Φιλοζωικής της περιοχής Κα Αθηνά Σιδερά μάζι με την Αντιδήμαρχο Κα Μαρσώνη στο καταφύγιο για προσωρινή φιλοξενία όπως αναφέραμε και πιο πάνω, οπου θα ελεγχθεί και θα προωθηθέι για υιοθεσία .

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήτανε στο Σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

Επίσης Ευχαριστούμε θερμά την Κα Αθηνά Σιδερά για την καταλυτική βοήθεια της στην ευζωία του ζώου ,

Τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας για την εμπιστοσύνη του πρός την ομάδα μας ,και την Κα Μαρσώνη αρμόδια αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα , για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που υπέδειξε για το συγκεκριμένο θέμα όλες αυτές τις μέρες .

7/3/2021,   A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων