Να απευθυνθεί στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκο ο Δήμος για τους δρόμους…

Γράφαμε προχθές σχετικά με το απαράδεκτο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο της πόλης μας.

Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, σαμαράκια, εξογκώματα και φαγωμένους ασφαλτοτάπητες.

Μας στάλθηκε από την Περιφέρεια το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο μας αφορά άμεσα, αφού κάνει λόγο για έργα οδοποιίας στα όρια της.

Μήπως ο Δήμος να απευθυνθεί στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκο σχετικά; 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου

3/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η σύμβαση για την έναρξη έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε πάνω από 600 σημεία στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας , προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένες παρεμβάσεις επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος της Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών»

Το «πράσινο» φως για την έναρξη υλοποίησης έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, έδωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 600 σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία διαπιστωμένα κατόπιν αυτοψιών των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας αλλά και σχετικών αναφορών πολιτών και αστυνομικών αρχών παρουσιάζεται υψηλή επικινδυνότητα.

Ειδικότερα έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες με τις οποίες στοχευμένα θα αρθεί η επικινδυνότητα με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως για παράδειγμα μέσω της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεων, σήμανσης, αλλαγής κλίσεων, νέων ασφαλτοστρώσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

« Προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους και άνετες όπως και ταχείες μετακινήσεις για όλους τους πολίτες της Αττικής. Σ’ αυτό το πλαίσιο με στοχευμένες παρεμβάσεις επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος της Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
pressoffice@patt.gov.gr