Ανακοίνωση Συνταξιούχων Δυτικής Αθήνας και Πειραιά

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μετά την εμφάνιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και της διαχείρισης του, η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί αθωράκιστο το σύστημα υγείας. Μετατρέποντας τα δημόσια νοσοκομεία για μια ΝΟΣΟ και παραπέρα υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Έτσι πριν μερικές μέρες το Δημόσιο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω αλλά και σε άλλα Κέντρα Υγείας με απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που επικαλείται άνωθεν κυβερνητικές εντολές, δεν πραγματοποιούνται αιμοληψίες για πάνω από 32 διαγνωστικές εξετάσεις, (προγεννητικό έλεγχο, καρκινοπαθείς, διαβητικούς, θυρεοειδούς, προστάτη κλπ.) οδηγώντας έτσι δεκάδες χιλιάδες ασθενείς στα νύχια του ιδιωτικού τομέα, πληρώνοντας από το πενιχρό εισόδημα τους.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας που λογαριάζει τους εργαζόμενους στη λογική του «κόστους» για το κράτος και κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εμείς οι συνταξιούχοι της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά :

Απαιτούμε :

*Τα Κέντρα Υγείας των Δήμων Δυτικής Αθήνας και Πειραιά να συνεχίσουν να πραγματοποιούν ανεμπόδιστα όλες τις παραπάνω εξετάσεις.

*Να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να Κέντρα Υγείας να λειτουργούν όλο το 24ωρο με πλήρες Υγειονομικό μόνιμο προσωπικό εξυπηρετώντας τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

*Να καταργηθεί η συμμετοχή των ασθενών στις διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

*Να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας.

*Καλούμε τους συνταξιούχους οργανωμένα μέσα από τα Σωματεία τους να διεκδικήσουν όλα όσα απαιτούνται για την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών τους.

Τα Σωματεία Συνταξιούχων  :

ΙΚΑ ΑΙΓΑΛΕΩ                                         ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΙΚΑ ΝΙΚΑΙΑΣ                                              ΙΚΑ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ

ΙΚΑ ΙΛΙΟΥ                                                      ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

       ΟΑΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                   Παράρτημα ΟΑΕΕ ΑΙΓΑΛΕΩ

Παράρτημα ΟΑΕΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ