Η θλιβερή επέτειος της εκτέλεσης 6 συμπολιτών μας, σήμερα 29 Σεπτεμβρίου

29 Σεπτεμβρίου σήμερα. Η θλιβερή επέτειος της εκτέλεσης 6 συμπολιτών μας,  από τα στρατεύματα κατοχής των γερμανών ναζί.

Μπορεί ο Δήμος να μην έχει ανακοινώσει αν θα πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση προς τιμή και μνήμη των 6 συμπολιτών μας, εκτελεσθέντων σαν σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 1944, από τους γερμανούς ναζί, στο μνημείο που υπάρχει στην οδό Στέφανου Σαράφη και Δούσμανη, υπήρξαν όμως συμπολίτες μας που τους θυμήθηκαν.

Μεταξύ αυτών ο π. Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης και η Δημ. Σύμβουλος κ. Πετράκου Τασούλα.

Η παράταξη “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” εξ΄ άλλου με μήνυμα της αναφέρει:

“Η 29η Σεπτεμβρίου για την πόλη μας είναι μία ιστορική μέρα. Σαν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 1944, οι γερμανοί ναζί εκτέλεσαν εν ψυχρώ 6 συμπολίτες μας. 5 επί της οδού Δούσμανη και τον 6ο κοντά στην πλ. Αγίας Ελεούσας. 

Σε μία ένδειξη σεβασμού και μνήμης σήμερα το πρωί ο επικεφαλής  της δημοτικής κίνησης Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ Γιώργος Καπλάνης και η δημοτική σύμβουλος Τασούλα Πετράκου επισκέφθηκαν το μνημείο των 6  πεσόντων για να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής. 

Η φετινή επέτειος, λίγες μέρες πριν την έκδοση της απόφαση της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η Αγία Βαρβάρα λέει  ΟΧΙ στο φασισμό  ΝΑΙ στη δημοκρατία και τη ζωή”.