Μιχάλης Γιάγκας: “Σφαλιάρα στην αυθαιρεσία.  Υπόλογο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β….”

Με δελτίο τύπου η παράταξη του κ. Μιχάλη Γιαγκα καυτηριάζει την απόφαση της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. όσον αφορά την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να την ακυρώσει.

Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Αγία Βαρβάρα 28-9-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σφαλιάρα στην αυθαιρεσία.  Υπόλογο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Ωδείο. Πλήρης δικαίωση της «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ». Επισφαλής και η πρόσληψη των καθηγητών.

Είχαμε επισημάνει κατ’ επανάληψη τον αυθαίρετο τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης. Είχαμε καυτηριάσει τον προσχηματικό τρόπο επιλογής των καλλιτεχνικών διευθυντών. Δικαιωθήκαμε. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφαση του Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. με την οποία επέλεξε Καλλιτεχνικό Διευθυντή για το Δημοτικό Ωδείο, μετά από προσφυγή του ενός εκ των δύο υποψηφίων.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα και παρενέργειες.  Πλέον το Ωδείο δεν διαθέτει Καλλιτεχνικό Διευθυντή και πρέπει τουλάχιστον να επαναληφθεί η διαδικασία με άγνωστο τον χρόνο ολοκλήρωσης.

Αμφισβητείται η νομιμότητα της πρόσληψης των καθηγητών που επιλέχτηκαν με τη συμμετοχή του ακυρωθέντος Καλλιτεχνικού Διευθυντή και παράλληλα γεννάται  το  ερώτημα: Πως μπορεί να αρχίσουν μαθήματα χωρίς την νομιμοποίηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και καθηγητών;

Για τους ίδιους λόγους, και όχι μόνο,  είναι ακυρώσιμη και η απόφαση για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Δραματικής Σχολής.

Οι ευθύνες της διοίκησης της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. είναι τεράστιες. Δεν υπολόγισαν, στο βωμό των σκοπιμοτήτων,  τις συνέπειες των επιλογών τους. Δεν σεβάστηκαν ούτε τα παιδιά, τους μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μουσικά μαθήματα χωρίς κραδασμούς. Σε ασφαλές περιβάλλον.  Ήλθαν ως μάγοι και αποδεικνύονται μαθητευόμενοι. Με κακό βαθμό.

Είχαμε πει στις 31/5/2020 στην πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. κα Φέγγη:

«Τέλος, σας προτρέπω να δείξετε μεγαλύτερη προσήλωση και να  ασχοληθείτε σοβαρότερα και πιο υπεύθυνα με τα καθήκοντά σας. Να μελετάτε και να ερευνάτε περισσότερο τα θέματα που χειρίζεστε. Θα προστατεύσετε έτσι και τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. και κυρίως θα περιφρουρήσετε το κύρος της πόλης μας».

Ελπίζουμε τώρα να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Οι καιροί άλλαξαν και πλέον οι αδυναμίες και η ανημπόρια φαίνονται.