Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής υπέρ των απασχολούμενων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής μέσω Κοινωφελών Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τάχθηκε για άλλη μια φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Μετά από σχετική εισήγηση και του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη  συνεδρίαση του (Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου), υπερψήφισε με ενισχυμένη πλειοψηφία, την «απόφαση αποδοχής εργασίας».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των απασχολούμενων του Προγράμματος, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των σημαντικών κενών που υπάρχουν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ ζήτησε για άλλη μια φορά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιούνται οι προσλήψεις στις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης. «Το θεσμικό πλαίσιο είναι ανάγκη να αλλάξει. Τα κενά που έχουν Περιφέρειες και Δήμοι είναι μεγάλα και μάλιστα σε υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οφείλουμε Κεντρική Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση να συνεργαστούμε για να καθιερωθεί ένα νέο σύστημα αδιάβλητο μέσω ΑΣΕΠ. Η Αυτοδιοίκηση η οποία και πληρώνει τους εργαζόμενους, θα πρέπει να αποφασίζει η ίδια για τον αριθμό των προσλήψεων και την κάλυψη των αναγκών της. Δεν μπορεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να έχουν 300 κενά και το αρμόδιο υπουργείο να εγκρίνει την κάλυψη μόλις 50 θέσεων».

Να σημειωθεί ότι η αρχική εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφορούσε στην έκδοση ψηφίσματος για μια ομάδα συμβασιούχων. Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αποδέχθηκε σχετική πρόταση του Γ. Σγουρού προκειμένου το ψήφισμα να καλύπτει το σύνολο των συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αναγνωρίζει τη σημαντική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και τονίζει ότι τα κενά που υφίστανται στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής οφείλουν να καλυφθούν από προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας. Στη συνέχεια επισημαίνεται η ανάγκη συνέχισης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτά και των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει».

πηγή: MyOTA.gr