Φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής, αποπνικτική ατμόσφαιρα σε ακτίνα χιλιομέτρων – Μήνυμα 112: Κλείστε πόρτες-παράθυρα

Φωτιά ξέσπασε μέσα στον ΧΥΤΑ Φυλής και σε γειτονικό εργοστάσιο ανακύκλωσης, εχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία σε όλες τις γύρω περιοχές, σε Φυλή, Ασπρόπυργο και Μενίδι, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Στο σημείο μετέβησαν για την κατάσβεση 12 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 οχήματα.

Παράλληλα, μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του «112», ζητώντας από τους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, λόγω των επικίνδυνων καπνών από τη φωτιά στον ΧΥΤΑ.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε ΧΥΤΑ στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη».

Σημειώνεται ότι οι καπνοί είναι ιδιαίτερα έντονοι, ενώ λόγω της φοράς του αέρα, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη Φυλή μέχρι τη Μεταμόρφωση, την Κηφισιά και το Μαρούσι και ανάλογα τη φορά και αλλαγή του ανέμου σε περισσότερους δήμους.

Η επιχείρηση κατάσβεσης διήρκησε όλη τη νύχτα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για σπίτια και κατοίκους, εκτός από την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι κάτοικοι λόγω της καύσης των σκουπιδιών αλλά και του αέρα που πνέει στην περιοχή.

Δείτε το μήνυμα από το 112: