Ευρήματα στην πόλη μας που εξέτασε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια των έργων για το ΜΕΤΡΟ……

Τον Σεπτέμβριο του 2009 η Αρχαιολογική Υπηρεσία, εγκαταστάθηκε κοντά στο χώρο που σήμερα είναι το πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ ΜETRO (πλαϊνή φωτογραφία), δίπλα από το Ναό της Αγίας Βαρβάρας και ασχολήθηκε με ευρήματα, που βρέθηκαν σε αρκετό βάθος από την επιφάνεια του εδάφους, καθώς γίνονταν εκσκαφές για τη δημιουργία του τεράστιου φρεατίου, του εργοταξίου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που έκλεισε πρόσφατα.

Μετά από έρευνα και εργασίες εβδομάδων εκτιμήθηκε πως δεν υπήρχε λόγος περαιτέρω μελέτης, τα ευρήματα καλύφθηκαν με χοντρό νάϋλον για προστασία και ο χώρος επιχωματώθηκε.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στην κυριολεξία και έχουν ιδιαίτερη ιστορική αξία για την πόλη μας.

Η Αρχαιολογική υπηρεσία επίσης ασχολήθηκε με ευρήματα εντός της πλατείας Παναγίας Ελεούσας, ενώ το σημαντικότερο εύρημα όλων, ήταν ο πήλινος αγωγός, μέρος του οποίου εκτίθεται σε ειδική γυάλινη προσθήκη εντός του Σταθμού.

Το τεράστιο γεωτρύπανο της κάτω φωτογραφίας μας  στον προαύλιο χώρο πίσω από τον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας, έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη την 1η Μαΐου του 20ο6.

Η εφημερίδα μας έχει εκατοντάδες φωτογραφίες στο αρχείο της, από την πρώτη ημέρα έναρξης των εργασιών, στα όρια της πόλης μας, για την επέκταση της γραμμής 3 από την Αγία Μαρίνα έως τον τελικό προορισμό της τον Πειραιά, τις οποίες θα δημοσιεύει τμηματικά κατά καιρούς.