Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για τους απλήρωτους εργαζόμενους στη ΔΗΚΕΑΒ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφού άκουσε τον Πρόεδρό του και έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βόσσος Βασίλειος και Βασιλάκος Ιωάννης δεν συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, οπότε κατά την ψήφιση του θέματος έλαβαν μέρος είκοσι τέσσερις (24) Δημοτικοί Σύμβουλοι και μετά από ονομαστική ψηφοφορία, όπως αυτή καταγράφηκε στα πρακτικά

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Κατά πλειοψηφία με δέκα τέσσερις (14) θετικές ψήφους (κ.κ. Γρίβας, Καλή, Κολλιάκος, Κοσμίδου, Κουντούρης, Λεωτσάκος, Μπασόπουλος, Ντάβιος, Παγουρτζής, Πρεντάκης, Σαββίδης, Σαρόπουλος, Σιούτη, Χρυσάντζας) και δέκα (10) αρνητικές ψήφους (κ.κ. Βασιλάκος Θ., Βασιλείου, Ανίσσας, Γιάγκας, Σωτηρόπουλος, Γεωργιαννάκης, Καρανάσιου, Νικητάκης, Σιαραμπή, Φέγγη,οι οποίοι συντάχθηκαν με το ψήφισμα των εργαζομένων της ΔΗΚΕΑΒ ,όπως αυτό καταγράφηκε στα πρακτικά)
Α) Την άμεση επιχορήγηση της ΔΗΚΕΑΒ για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών μισθοδοσίας του προσωπικού της, κατόπιν σχετικής αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου. Το ποσό της επιχορήγησης θα είναι το μέγιστο δυνατό, στα πλαίσια της μη εκτροπής του προϋπολογισμού και της μη διακινδύνευσης της μισθοδοσίας του προσωπικού του δήμου (Μονίμων και ΙΔΑΧ)
Β) Την προώθηση της μεταφοράς των Προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”, ‘ΚΗΦΗ”,” Παιδικοί Σταθμοί” από την ΔΗΚΕΑΒ στο Δήμο με ταυτόχρονη μεταφορά και του προσωπικού τους με την ίδια σχέση εργασίας, κατόπιν διερεύνησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου του σχετικού νομικού πλαισίου και πάντως χωρίς να κιντυνεύσουν οι θέσεις των εργαζομένων στα αντίστοιχα προγράμματα.
Γ) Τη συνεχή προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Απόσπασμα από τα πρακτικά
Αγία Βαρβάρα 30.10.2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»