Απάντηση του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου της πόλης κ. Σαρόπουλου, στην ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζομένων της ΔΗΚΕΑΒ

Τη γνώμη μου θα τη λέω πάντα και είναι πάντοτε επώνυμη, δεν κρύβεται στη σκιά του όχλου, όπως έκανα από νέος.
Έχω την πολυτέλεια πλέον μετά από τόση γνώση κι εμπειρία να κρατώ το μυαλό μου ανοικτό. Επειδή δεν έχω χαριστεί σε καμμιά πολιτική σκοπιμότητα και ούτε χρωστάω σε κανέναν ρουσφέτι, έχω μάλιστα την ευχέρεια να μπορώ να την αλλάξω με μια καλύτερη άποψη εάν τα επιχειρήματά της με πείσουν.

Θα συνεχίσω, λοιπόν, να έχω ελεύθερη γνώμη, η οποία θα γίνεται όλο και ισχυρότερη όσο κάποιοι κομματάρχες και άλλοι όψιμοι συνδικαλίζοντες επιμένουν στον λαϊκισμό, την ανέξοδη δημαγωγία και την πρόκληση ψευτοεπαναστατικών εντυπώσεων για να στρατολογούν ψηφαλάκια για την αλλαγή.

Αλλαγή!
Ποιά αλλαγή που οδηγεί σε ένα νέο δικομματικό σύστημα διασφαλίζει πως ο τόπος αυτός θα πάει μπροστά;

Όσες φορές, λοιπόν, κι αν μπει το όνομά μου σε προκλητικές ανακοινώσεις δεν πρόκειται να χαλιναγωγηθεί το πνεύμα δικαιοσύνης και ισορροπίας που καθοδηγεί τις απόψεις μου.

Άλλωστε, φίλοι μου, η πολυπόθητη αλλαγή θα έρθει τότε μόνο, όταν το «εμείς» προταθεί του «εγώ». Όταν η κοινωνική δικαιοσύνη γίνει κανόνας και παραμεριστεί το προσωπικό βόλεμα του καθενός.
Αν νομίζετε πως θα έρθει κουνώντας πανώ και σημαιάκια κλείνοντας δρόμους, απατάστε.

Ελπίζω να μην αργήσει πολύ να ωριμάσει ο πολίτης αυτού του τόπου! Είτε είναι σπουδαστής, εργαζόμενος στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, απλό μέλος της τιμημένης λαϊκής οικογένειας ή αξιοσέβαστος συνταξιούχος.
Κωνσταντίνος Σαρόπουλος