Περιμένοντας το πόρισμα των μηχανικών για τη γέφυρα

Μεγάλο ρήγμα αλλά και κούφωμα τουλάχιστον 6 μέτρων επί τεσσάρων πλάτους έχει δημιουργηθεί στο υπέδαφος της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη.

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου κλιμάκιο ειδικών μηχανικών που ασχολείται με γέφυρες  του ΥΠΕΧΩΔΕ, επισκέφτηκε τον χώρο και αναμένεται το πόρισμά της αυτοψίας της αλλά και τις προτάσεις της, για τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν κάτω από την γέφυρα, προκειμένου αυτή να παραδοθεί στα οχήματα και την λεωφορειακή γραμμή που έχει αλλάξει πορεία.

Το θέαμα πάντως του τσιμεντένιου δαπέδου κάτω από τη γέφυρα προκαλεί δέος, αφού η  τσιμεντένια πλάκα έχει κοπεί στα δύο με αποτέλεσμα το ένα κομμάτι να έχει υποχωρήσει κατά 20 περίπου εκατοστά από την ενιαία επιφάνεια.

Ο δήμος με περίφραξη έχει αποκλείσει κάθε πρόσβαση στο σημείο εκείνο, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατυχήματος σε όποιον προσπαθήσει να δει από κοντά το ρήγμα αλλά και το μέγεθός του.

Πάντως αρνητικά είναι τα σχόλια που ακούγονται όσον αφορά τον καθαρισμό των σχαρών στους αγωγούς των ομβρίων υδάτων.

Ακόμα και σήμερα και παρά την άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κάτω από τη γέφυρα, οι συλλεκτήρες είναι βουλωμένοι από χώματα και πέτρες.