Η Ένωση Γονέων για το κλείσιμο τμημάτων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ & 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΗΛ. 6931199866

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 40

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 3-11-2014

 

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΘΕΜΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Κύριε Διευθυντά,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σας επισκεφτήκαμε το Νοέμβριο του 2013 και σας εξηγήσαμε την ιδιαιτερότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας τα οποία με την κυβερνητική πολιτική των περικοπών οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο.

Ζητήσαμε να υπάρχει μία ιδιαίτερη προσοχή στα σχολεία μας λόγω της πολυπολιτισμικής σύνθεσης του δήμου μας. Έτσι ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση σε όφελος των παιδιών και της παιδείας. Στην περιοχή μας έχουμε μεγάλο ποσοστό μαθητών ROMA.

Μέσα στα αιτήματά μας και στα μέτρα που σας εκθέσαμε και πρέπει να παρθούν είναι και το μέτρο του μικρού αριθμού μαθητών άνα τμήμα.

Αντίθετα όμως αντί να δούμε την ικανοποίηση των αιτήματων μας, είδαμε συγχώνευση τμήματος στην Β τάξη του 2ου Γυμνασίου και αυτό χωρίς να λάβετε υπόψην σας ότι στην τάξη υπάρχουν και πέντε παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα.

Έρχεστε να διαψεύσετε κάθε έλπιδα ότι κατανοήσατε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας καθώς και ότι αυτή η τακτική σας μπορεί να οδηγήσει σε συγχώνευση ή κλείσιμο σχολείων στη μέση εκπαίδευση.

Άρα όχι μόνο δεν βοήθατε να λυθούν τα προβλήματα εκπαίδευσης άλλα και τα χειροτερεύετε.

Έμεις θεωρούμε ότι οι ενέργειές σας αυτές έχουν ταξικό προσανατολισμό αφού στρέφονται ενάντια στη μόρφωση των παιδιών με ιδιαίτερα προβλήματα φτώχειας και ανεργίας αλλά και φυλετικής καταγωγής. Εμείς θεωρούμε ότι όποιος αδιαφορεί για φυλετικά προβλήματα είναι εξίσου υπεύθυνος με αυτόν που δεν ανέχεται την διαφορετικότητα.

Γι΄ αυτό και εμείς αποφασίσαμε να ενεργήσουμε όπως νομίζουμε σκόπιμο και να απευθυνθούμε όπου βρούμε πρόσφορο έδαφος ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗΣ                                          ΕΛ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ