Προτάσεις για Πολιτιστικές δομές στις Περιφέρειες όλης της Ελλάδας


Εν όψη της δοκιμασίας που διέρχεται η χώρα και της κρίσης που υφίσταται ο χώρος και οι άνθρωποι του Πολιτισμού θέλω να συμβάλω με την παρακάτω πρόταση μου.

Όλες οι περιφέρειες της χώρας πρέπει να αναβαθμιστούν πολιτιστικά και να ενισχυθούν μ ένα ειδικό κονδύλι γι’ αυτό το σκοπό. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει ταμειακό πλεόνασμα 283.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020. Η παράταξη ‘Δύναμη Ζωής’ πρότεινε το ποσό των 31.000.000 ευρώ που αφορούν το σύνολο του κορονοπροϋπολογισμού που κατατέθηκε με όλες τις δράσεις εκ των οποίων τα 2.000.000 ευρώ αφορούν τον τομέα του πολιτισμού.

Λόγω κρίσης θα μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργοί σ όλο τον ευρύ τομέα των τεχνών (μουσική, θέατρο, εικαστικές τέχνες, ζωγραφική, χορός, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών κ.α).

Προτείνω να δημιουργηθεί μόνιμος θεσμός πολιτιστικών δράσεων σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Η πρόταση μου αυτή δεν αρκείται μόνο στον να οργανώνει η Περιφέρεια καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Πρέπει να δημιουργηθούν ανάλογες δομές διοίκησης και στελέχωσης.

Συγκεκριμένα προτείνω να οργανωθούν και να χρηματοδοτηθούν Ορχήστρα Κλασικής και Ορχήστρα ποικίλης μουσικής σε κάθε μια περιφέρεια όλης της χώρας με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.

Χρυσάνθη Α. Αυλωνίτου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Δυτικού Τομέα