Απόφαση επανατοποθέτησης του πανό, από το Σύλλογο Γονέων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΝΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στις 22 Απρίλη 2020 και εν μέσω γενικής καραντίνας του πληθυσμού, φυσικής απομόνωσης και κοινωνικής απομάκρυνσης και αποστασιοποίησης, εξαιτίας της πανδημίας του ιού SARS-CoV-2, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και το επιτελείο της βρήκαν την ευκαιρία να καταθέσουν προς δημόσια διαβούλευση ν/σ που αφορά σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καταδικάσαμε το απαράδεκτο γεγονός της κατάθεσης ενός συνολικού σχεδίου νόμου για την εκπαίδευση σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι κλειστά, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν μπορούν να αποφασίσουν στις Γενικές Συνελεύσεις τους και η κοινωνική πλειοψηφία έχει προφανώς αλλού στραμμένη την προσοχή της.

Ο Σύλλογός μας όμως εξέφρασε και την συνολική αντίθεσή του στο ίδιο το περιεχόμενο του ν/σ, που είναι βαθιά αντιεκπαιδευτικό και αντεργατικό, που απαξιώνει ακόμα περισσότερο το δημόσιο σχολείο και υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, εκδίδοντας δημόσια ανακοίνωση καταδίκης της πρακτικής της κυβέρνησης και απαίτησης της απόσυρσης του ν/σ (27-4-2020) συντασσόμενος με δεκάδες παρόμοιες αποφάσεις Ενώσεων Γονέων/Κηδεμόνων και πρωτοβάθμιων σωματείων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και των ομοσπονδιών τους .

Στις 30 Απρίλη 2020 το απόγευμα, ο Σύλλογός μας, υλοποιώντας ομόφωνη απόφασή του, ανήρτησε πανό καταγγελίας του ν/σ στα κάγκελα περίφραξης του σχολείου στην οδό Παπαφλέσσα για να δημοσιοποιήσει την απόφασή του και να ενημερώσει τους γονείς και συνολικά τον εργαζόμενο λαό της Αγ. Βαρβάρας.

Το ίδιο βράδυ μες στο σκοτάδι, άγνωστοι έσκισαν και κατέβασαν το πανό του Συλλόγου, δηλώνοντας με αυτόν τον άθλιο τρόπο πόσο μισούν τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και των συλλογικών αγώνων.

Ο Σύλλογός μας καταδίκασε και κατήγγειλε αυτόν τον τραμπουκισμό με νέα δημόσια ανακοίνωσή του (1-5-2020) και ενημέρωσε όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας καθώς και τον τοπικό τύπο.

Η χαφιέδικης έμπνευσης βαρβαρότητα της προηγούμενης Πέμπτης 30 Μάη δεν αποτελεί επίθεση ενάντια μόνο στον δικό μας Σύλλογο και τις συλλογικές του διαδικασίες και δράσεις. Είναι ξεκάθαρα επίθεση ενάντια στις δημοκρατικές διαδικασίες όλων των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας αλλά και ενάντια στους συλλογικούς κοινωνικούς κι εργατικούς αγώνες για ένα ελεύθερο, δημόσιο σχολείο ουσιαστικής και ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά μας χωρίς διακρίσεις και ταξικούς φραγμούς.

Μπροστά στην ανήθικη προσπάθεια φίμωσής του, ο Σύλλογός μας απαντά την Δευτέρα 11 Μάη, ημέρα που ανοίγουν τα δημόσια σχολεία και στις 6.30 το απόγευμα, με ανοιχτή δράση επανατοποθέτησης του πανό καταγγελίας του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης στην οδό Παπαφλέσσα.

Εξαιτίας της δύσκολης περιόδου που διανύουμε παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες, τους αντιπροσώπους των Συλλόγων, όλους όσους θα στηρίξουν αυτήν μας την δράση να τηρήσουν όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας.

Το ΔΣ