Εντατικές προετοιμασίες για τη Γιορτή παραδοσιακών σπόρων στο Δήμο μας, για ακόμα μία χρονιά

H Ομάδα παραδοσιακών σπόρων “Η ΑΥΛΗ των κηπουρών” προετοιμάζεται πυρετωδώς για την γιορτή παραδοσιακών σπόρων η οποία φιλοξενείται με μεγάλη επιτυχία στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Δήμο μας.

Η Ομάδα έχει σαν στόχο την διατήρηση παραδοσιακών σπόρων κηπευτικών και αρωματικών φυτών από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Με μεγάλο κόπο συγκεντρώνει σπόρους απ΄ όλη τη χώρα και φροντίζει για την αναπαραγωγή τους.

Σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου τους φυτεύει και στη συνέχεια με πλαστικά τελάρα τους μεταφέρει στο χώρο του αμαξοστάσιου του Δήμου στην οδό Σιπύλου, όπου κάνει τα αραιώματα των μικρών φυτών και φροντίζει για την ανάπτυξή τους.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει συμπαραστάτη το Δήμο μας.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται η μεγάλη γιορτή στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” όπου γίνονται διάφορα χάπενιγκς, ομιλίες από επιστήμονες σχετικά με την αναπαραγωγή ειδικά των συγκεκριμένων σπόρων.

Στο χώρο λειτουργεί και παιδότοπος για τα παιδιά, με ζωγραφική, παιχνίδια, όπως επίσης και τραπέζια εργασίας όπου μέλη της ομάδας λύνουν κάθε απορία για φυτέματα, φροντίδα και άλλα σχετικά θέματα.

Εφέτος κατά τις εκτιμήσεις του κ. Αχιλλέα Γαργάλη, ηγετικής μορφής της “ΑΥΛΗΣ”,  θα είναι έτοιμα να μοιραστούν ΔΩΡΕΑΝ τα περί 25.000 φυτώρια και σακουλάκια με σπόρους στους επισκέπτες της Έκθεσης, η οποία χάρις στο Δήμο τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί.

Την γιορτή των παραδοσιακών σπόρων επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες, εκπρόσωποι υπουργείων, στελέχη αγροτικών επιχειρήσεων και πραγματοποιούνται ομιλίες από καθηγητές ΑΕΙ.

Ο κ. Αχιλλέας Γαργάλης έγραψε πριν λίγη ώρα στην ιστοσελίδα του:

“Ουτε ενα, ουτε δυο αλλα πεντε καφασια γεματα με σποροφυτα απο τις καλυτερες ποικιλιες βασιλικου (μωβ, ψηλος σγουρος, μαστιχατος, πλατυφυλος, με αρωμα κανελας, με αρωμα γλυκανισου και χειμωνιατικος) εφερε σημερα στην ΑΥΛΗ o Michael Michael.

Tα ονοματα των ποικιλιων που μας εφερε τα εγραψε σε πολυχρωμα μπαλονια….παντος τυπου .

Θα τα διαθεσουμε – χαρισουμε μαζι μετα υπολοιπα σποροφυτα που ετοιμασαμε στην μεγαλη μας γιορτη που θα γινει στο Αλσος της Μητερας του Δημου της Αγ. Βαρβαρας.