Την ήρεμη παρέλαση ξύπνησαν “μη σχολικά συνθήματα” από μαθητές Δημοτικού

Με μικρή συμμετοχή κόσμου, σε σχέση με άλλες χρονιές, ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η παρέλαση Σχολείων και φορέων της πόλης μας, με ευκαιρία την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την ήρεμη κατά τα άλλα παρέλαση, ήρθαν συνθήματα μαθητών Δημοτικού Σχολείου που παρήλαυναν, να προκαλέσουν αρνητικά σχόλια.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει με σημείωμά του στο διαδίκτυο, ο συμπολίτης μας κ. Νίκος Γουρλάς, ακούστηκαν συνθήματα που κάθε άλλο παρά σχολικά ήταν.

Παραθέτουμε παρακάτω το σημείωμα του κ. Γουρλά με την ελπίδα πως η Ενωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας θα ενδιαφερθεί, όπως επίσης και οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου μας.

“Στην σχολική παρέλαση στην Αγία Βαρβάρα, μαθητές δημοτικού σχολείου που παρηλαύνανε φώναζαν σε όλη την διάρκεια της παρέλασης με στρατιωτικό βήμα και κραυγές λοκατζιδων το σύνθημα «τρέμει η γη τρέμει η γη περνούν οι Αετοί». Το σύνθημα αν δεν κάνω λάθος ήταν σύνθημα της ΕΟΝ του Μέταξα και έχει χρησιμοποιηθεί και από τους συγχρόνους επιγόνους του. Δεν ξέρω ποιος υπεύθυνος γυμναστής, Διευθυντής η όποιος άλλος στο συγκεκριμένο σχολείο διέπεται από αντιλήψεις που δεν θέλω να χαρακτηρίσω γιατί πρόκειται για παιδιά δημοτικού, αλλά έχουν χρέος όλες οι πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες οι δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν το γεγονός αυτό”.

Σημειώνουμε πως ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και σχόλια στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημείωση Προοδευτικής: Δεν αναφέρουμε ποιο Δημοτικό Σχολείο ήταν, σύμφωνα με τον κ. Γούρλα που μας το είπε, για να προστατεύσουμε τους μικρούς μαθητές.

Φωτό από: Γιάννης Λαζάρου και Αγία Βαρβάρα Αττικής – Agia Varvara Attikis