Σιαραμπή: “πλήρης εγκατάλειψη και προκλητική αδιαφορία από τη δημοτική αρχή στο ‘ΠΑΝΘΕΟΝ”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Σε πρόσφατη επίσκεψη που έκαναν στο ευρύτερο χώρο του πρώην αναψυκτηρίου ΠΑΝΘΕΟΝ, η κ. Νίκη Σιαραμπή – Μιχαλακάκου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΕΚ)» και ο κ. Τσεκούρας Αθανάσιος, τ. Δημοτικός Σύμβουλος και στέλεχος της ΔΕΚ, διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η πλήρης εγκατάλειψη και προκλητική αδιαφορία από τη δημοτική αρχή για την προστασία της δημοτικής μας περιουσίας, αλλά και του περιβάλλοντα υπαίθριου, φυσικού χώρου.

Οι εικόνες που παρατίθενται μιλούν από μόνες τους και σοκάρουν! Πλήρης εγκατάλειψη! Παντελής έλλειψη φύλαξης του χώρου, παρά τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που έχουν διατεθεί από τη δημοτική αρχή για το σκοπό αυτό, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Ληστρικές επιδρομές και λεηλάτηση της περιουσίας του ΠΑΝΘΕΟΝ. Σπασμένα και κατεστραμμένα παντού! Βρώμα και δυσωδία! Σπαράζει η καρδιά του περιηγητή, αναπολώντας την ομορφιά του ΠΑΝΘΕΟΝ κάποια χρόνια πριν και την απόλαυση που χάριζε στους επισκέπτες του.

Ο περιβάλλον χώρος θυμίζει σκουπιδότοπο! Μόνο προεκλογικά η δημοτική αρχή διοργάνωσε δράση καθαρισμού του χώρου για να επιδείξει ευαισθησία σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Τώρα τι γίνεται;

Οι πανάκριβοι και απαραίτητοι μηχανισμοί πυρόσβεσης βρίσκονται κι αυτοί εγκαταλελημμένοι, χωρίς συντήρηση σε πλήρη αχρηστία. Στην πλειονότητά τους δε λειτουργούν. Τα δέντρα και τα φυτά τριγύρω από το ΠΑΝΘΕΟΝ, που παλαιότερα ποτίζονταν και φροντίζονταν, πλέον έχουν αφεθεί στην τύχη τους και βέβαια έχουν ξεραθεί, αποτελώντας σε συνδυασμό με τον απίστευτο όγκο σκουπιδιών εξαιρετικά επικίνδυνη εστία εκδήλωσης πυρκαγιάς, που από θαύμα γλιτώσαμε το καλοκαίρι που πέρασε.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλει την εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το θέμα του ΠΑΝΘΕΟΝ και δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες ότι θα κάνει τακτικούς ελέγχους και θα ασκεί συνεχώς τις απαιτούμενες πιέσεις προς τη διοίκηση του Δήμου, ώστε να αναγκαστούν επιτέλους οι διοικούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ