Κόντρα Ντινόπουλου-ΚΕΔΕ. αφορά την πιστοποίηση των παιδικών χαρών

Δεν δίνει επισήμως παράταση το υπουργείο

Σε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑ Κώστα Ασκούνη εξελίχθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και το ΥΠΕΣ για τις δημοτικές παιδικές χαρές.

Κι αυτό γιατί από τη μια πλευρά ο κ. Ντινόπουλος επέμεινε να ολοκληρώσουν οι δήμοι την πιστοποίηση των δημοτικών παιδικών χαρών, ενώ ο κ. Ασκούνης ζήτησε να δοθεί τυπικά παράταση.

«Ζούμε μέσα στην πραγματικότητα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πέρα από τις προθεσμίες. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε για να έχουμε ασφαλείς παιδικές χαρές. Για να ξεκινήσουμε επιτέλους την πιστοποίηση», απάντησε ο κ. Ντινόπουλος αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να δοθεί μόνο άτυπη παράταση.

Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος Μιχελάκη που είχε εκδοθεί την 1η Μαΐου,  μετά το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού είχε προκαλέσει από τότε αντιδράσεις ανάμεσα στους δημάρχους.

Οι φωτογραφίες είναι από την παιδική χαρά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου λείπει η μία κούνια, η δε βάση έχει σαπίσει.

Η δεύτερη αφορά παγκάκι στην παιδική χαρά στην οδό Κόδρου που είναι σπασμένο και εξέχουν βίδες πέντε πόντων οι οποίες μπορούν να τραυματίσουν μικρούς και μεγάλους.