Χριστιάνα Κρεββατά: “Αγία Βαρβάρα: Έρμαιο των ληστών και ενός «Σωτήρα»”

Κι ενώ η Αγία Βαρβάρα δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, οι τοπικές εφημερίδες δίνουν την αίσθηση ότι κυκλοφορούν σε μία διαφορετική πόλη.

Από τη μια πλευρά, η Προοδευτική μας πληροφορεί για τις πισώπλατες μαχαιριές που σκλαβώνουν την πόλη μπροστά στην ασυδοσία των ληστών κι από την άλλη η «Δικαιοσύνη», σαν να ζει σε μια άλλη περιοχή, μας ενημερώνει για γιορτές και πανηγύρια.

Φυσικά το γεγονός συνεχίζει να μην προξενεί εντύπωση, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου αυτό συνηθίζει να κάνει. Αλίμονο κι αν είχε δημοσιεύσει είδηση κάποιου άλλου είδους.

Πλέον, θέματα όπως οι ξεχειλισμένοι κάδοι, η αργοπορία των λεωφορείων, τα λάθη της δημοτικής αρχής, οι συνεχείς ληστείες, η διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών, φαίνεται πως δεν την αγγίζουν.

Με συγχωρείτε, ξέχασα ότι το ταχυδρομείο μένει και ως γεγονός επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα. Μάλλον έτσι εξηγείται η ασφάλεια που νιώθουν μερικοί συμπολίτες μας.

Αντί, λοιπόν, να μαθαίνουμε για τη δεύτερη διάρρηξη της Ένωσης Κρητών, την επίθεση που δέχτηκε μια μαθήτρια, το παντζούρι και το αυτοκίνητο που κλάπηκαν την ίδια μέρα, το ΚΑΦΕ – ΡΑΚΑΔΙΚΟ “ΡΕΘΕΜΝΟΣ”  επίσης, απολαμβάνουμε φωτογραφίες από την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Δήμου, στην οποία κάποιοι παρέλειψαν να καλέσουν την αντιπολίτευση και το σωματείο των εργαζομένων.

Τελικά, ισχύει ότι η Προοδευτική γράφει σωστά μόνο τις ημερομηνίες;

Όσον αφορά στο νυν δήμαρχο, γνωστό κι ως «υπηρέτη αυτή της πόλης», καλό θα ήταν προεκλογικά να μην κουνούσε επιδεικτικά και μανιωδώς το δάχτυλό του σε θέματα που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να επιλύσει.

Μην γελιόμαστε, «άγρυπνοι φρουροί» δεν υπήρξαν ποτέ και συνεχίζουν να μην υπάρχουν πουθενά για να μας προστατεύουν.

Τα «νέα μέτρα», που ακούστηκαν, απλώς πλαισίωναν την ομιλία των 100 πρώτων ημερών.

Με άλλα λόγια, είμαστε μόνοι και περικυκλωμένοι από υποσχέσεις και υποτιθέμενες πράξεις. Ούτε ο συναγερμός δεν μας σώζει.

Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η «Πρώτη Ξανά» την οποία διατυμπάνιζαν κάποιοι.

Συμπερασματικά, μας χαρακτηρίζει το τρίπτυχο «ανησυχία, σύγχυση κι ανασφάλεια!»

ΥΓ. 1: Μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, θα ήθελα να δώσω τα θερμά συγχαρητήριά μου στον Δήμαρχο κύριο Καπλάνη, που κατάφερε να κρατήσει ανοιχτό το ταχυδρομείο 2 φορές σε περίοδο συγχωνεύσεων των υπηρεσιών, χωρίς να υπερηφανεύεται για το μεγαλούργημά του και χωρίς να ενοχλεί όλους τους υπουργούς. Άξιος!

ΥΓ. 2: Δεν μας έφταναν τα τρωκτικά γεμίσαμε και ληστές τώρα!