Διέρρηξαν και τα γραφεία του ΙΝΠΛΑΝΕΤ στην οδό Ηρακλείου – Απόλυτη ανασφάλεια και έξαρση της εγκληματικότητας στην πόλη μας

Ο μοναδικός διαπολιτισμικός φορέας του Δήμου μας, που μέσα από τα προγράμματά του προωθεί το πνεύμα της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας μεταξύ νεαρών κυρίως ατόμων σε χώρες της Ευρώπης είναι το ΙΝΠΛΑΝΕΤ.

Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό Ηρακλείου και στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί και εκεί ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Δυστυχώς πριν λίγες ημέρες έπεσε και εκείνο θύμα διάρρηξης.

Παρακάτω ο Πρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ στην πόλη μας κ. Δημήτρης Σουλιώτης μας περιγράφει το συμβάν:

Αγαπητέ κε Βαμβακόπουλε,

ως αναγνώστης της εφημερίδας σας, έντυπης και ηλεκτρονικής εδώ και δεκαετίες, και με αφορμή τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας, κλοπών, διαρρήξεων κλπ που συμβαίνουν στην πόλη μας, θα σας πρότεινα να καθιερώσετε μία νέα στήλη αφιερωμένη μόνο σε αυτό το θέμα, αφού όλα τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη χάνονται δυστυχώς μέσα σε αυτόν τον κατακλυσμό παραβατικών συμπεριφορών.

Θύμα διαρρηκτών και ο ΙΝΠΛΑΝΕΤ, ο πολιτιστικός μας οργανισμός.

Στις φωτογραφίες είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της εικόνας που αντικρίσαμε πριν μερικές ημέρες, μπαίνοντας στο γραφείο του ΙΝΠΛΑΝΕΤ. Όλοι οι φάκελοι και τα έγγραφα σκορπισμένα, συρτάρια ανοιγμένα, και το σημαντικότερο όλος ο ηλεκτρονικός μας εξοπλισμός να έχει κλαπεί.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο πολύ σημαντική για την λειτουργία του οργανισμού αφού τώρα είναι η περίοδος που όλοι εμείς θα έπρεπε με εργαλεία τους υπολογιστές μας να ετοιμάζουμε προς υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις προτάσεις μας για τα προγράμματα του 2020.

Προγράμματα μέσα από τα οποία δεκάδες Ελληνόπουλα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τους ορίζοντές τους ταξιδεύοντας σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και δεκάδες νέοι από την Ευρώπη να έρθουν στη χώρα μας και να μάθουν για την Ελλάδα, “το λίκνο του πολιτισμού”…

Δυστυχώς όμως είμαστε “εκτός λειτουργίας” όπως γράφουν και οι ταμπέλες στους ανελκυστήρες που χαλάνε…

Δημήτρης Σουλιώτης
Πρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ