Ο Σύλλογος Γονέων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου για τη Γέφυρα: “Το έργο παραδόθηκε ημιτελές…”

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Δήμου, ζητάει να πληροφορηθεί για μια σειρά από εκκρεμότητες που υπάρχουν στο Σχολείο.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στο θέμα της σκαλοπατιών και από τις δύο πλευρές που χρησιμοποιούν Μαθητές και Γονείς προς και από το διδακτήριο, υποστηρίζοντας πως “το έργο παραδόθηκε ημιτελές, αφού η σκάλα και το πεζοδρόμιο δεν επισκευάστηκαν ενώ ήταν ενταγμένα στο έργο της γέφυρας”.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της επιστολής του Συλλόγου Γονέων προς το Δήμο:

“Αγαπητοί Κύριοι,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει μερικά αιτήματα που χρήζουν, κατά την άποψή μας, άμεσης αντιμετώπισης:

1) Όπως είχαμε ενημερώσει και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (21/9/17 – Αρ.Πρ. 17348/2017 & 12/2/19 – Αρ.Πρ. 1597/12.2.19), χρειάζεται άμεσα επισκευή η κλίμακα στην οδό Στ. Σαράφη, δίπλα στη Γέφυρα, από την οποία διέρχονται καθημερινά τα παιδιά του σχολείου.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε πως έχουν σημειωθεί κατ’ επανάληψη ατυχήματα μαθητών του σχολείου μας λόγω της ολισθηρότητας των σκαλοπατιών, αλλά και της διάβρωσης του κάγκελου. Μας είχαν εξηγήσει πως αυτές οι εργασίες εμπίπτουν στο έργο που αφορά στην επισκευή της Γέφυρας και είναι αρμοδιότητα του εργολάβου.

Θα θέλαμε να μάθουμε και από εσάς την πορεία του έργου και τι προβλέπεται να γίνει με τη σκάλα.”

To παραπάνω απόσπασμα είναι μέρος της επιστολής του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, με ημερομηνία κατάθεσης 20-09-19, προς το δήμο Αγίας Βαρβάρας και τους υπεύθυνους σε ζητήματα παιδείας.

Μέχρι σήμερα 13-01-20 που η γέφυρα της Στ. Σαράφη άνοιξε και δόθηκε στην κυκλοφορία δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το αίτημά μας, παρά μόνο προφορικές υποσχέσεις.

Όμως το πρόβλημα παραμένει εδώ και πέντε χρόνια και θεωρούμε ότι η ασφάλεια μαθητών, γονέων και κατοίκων δεν μπορεί να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Εύλογα λοιπόν μπαίνει το ερώτημα γιατί το έργο παραδόθηκε ημιτελές, αφού η σκάλα και το πεζοδρόμιο δεν επισκευάστηκαν ενώ ήταν ενταγμένα στο έργο της γέφυρας.

Το Δ.Σ. του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας