Μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), για παιδιά – Πετυχημένη εκδήλωση

Μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος μας με τη συμμετοχή των Ακαδημιών της ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”.

Η εκδήλωση αφορούσε τα παιδιά, αλλά κερδισμένοι βγήκαν και γονείς που τα συνόδευαν και άλλα ενήλικα άτομα.

Με τους Φορείς “KIDS SAVE LIVES” και την “Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας”, παρέδωσαν μαθήματα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις ατυχήματος, πνιγμού και άλλων επειγουσών καταστάσεων.

Από την σκηνή του “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” πέρασαν 90 παιδιά χωρισμένα σε ομάδες των 10 ατόμων και με τις οδηγίες των έμπειρων μελών του “KIDS SAVE LIVES”, έκαναν πρακτική σε ανθρώπινα ομοιώματα.

Οι ενήλικες επίσης έκαναν πρακτική εξάσκηση με πολύ ενδιαφέρον και προσπάθεια.

Εκδηλώσεις τέτοιου είδους βοηθάνε πολλαπλώς την κοινωνία μας, αφού εκτός  αυτού καθ΄ αυτού  του γεγονότος της εκμάθησης παροχής ΚΑΡΠΑ και γενικότερα Πρώτων Βοηθειών, αναπτύσσουν στους συμμετέχοντες τα ιδανικά της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Την εκδήλωση σχεδίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος σε κάθε λεπτομέρεια και ήταν εμφανής η ικανοποίηση και συγκίνησή του κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του στους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους, αναπτύσσοντας και τον σκοπό της διοργάνωσής της.