Ούτε σήμερα λειτούργησε ο Παιδικός Σταθμός – Άνοιξε και έκλεισε, απουσία των εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε η πρωτοφανής για τα χρονικά της πόλης μας ανεκπλήρωτη απόφαση – ανακοίνωση του Δήμου και εμφανίζεται εκτεθειμένος και μη συνεπής σε κάποια  δράση του για την  εξυπηρέτηση των πολιτών, σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες στον Παιδικό Σταθμό της οδού Σιπύλου,  ο οποίος σήμερα από τις επτά το πρωί ήταν ανοικτός από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο, δεν εμφανίστηκαν εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς με αποτέλεσμα, ο ίδιος να σβήσει τα φώτα και να τον κλειδώσει, αποχωρώντας με την καθαρίστρια που είχε μεταβεί σε αυτόν, λίγο μετά τις 08:00΄. 

Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε πριν τις γιορτές πως ένας Παιδικός Σταθμός επρόκειτο να μείνει ανοικτός για τις ανάγκες των εργαζόμενων γονιών της πόλης μας, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Ανακοίνωσε την απόφασή της, χωρίς όμως εκ των προτέρων να έρθει σε συνεννόηση με τους Εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς και το Σωματείο τους, όπως υποστηρίζουν εκείνοι, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς και να εφαρμοστεί το μέτρο μόλις μία ημέρα.

Οι εργαζόμενοι έκτοτε δεν εμφανίστηκαν στον Παιδικό Σταθμό.

Το Σωματείο τους, όπως και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, καταδίκασαν την απόφαση του Δήμου να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ στελέχη της Διοίκησης χαρακτήρισαν  εργαζόμενους ως “κακομαθημένους” υποστηρίζοντας πως κάποιοι τους παρακινούν.

Τέτοιοι χαρακτηρισμοί λειτούργησαν συσπειρωτικά στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν υπέκυψαν σε πιέσεις και νουθεσίες να εμφανιστούν στον παιδικό σταθμό και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα λειτουργίας του που είχε ανακοινώσει ο Δήμος.

Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος με σχόλιο του στην εφημερίδα μας έγραφε μεταξύ άλλων, στις 27 Δεκεμβρίου: “…Αυτό όμως που πράγματι συμβαίνει είναι να αντιδρούν οι κακομαθημένοι, όταν κάποιος τους ζητάει να δουλέψουν. Εμείς στα πονηρά κόλπα τον εργατοπατέρων δεν θα υποκύψουμε…” 

Βρισκόμαστε πάντως σε ένα τετελεσμένο πλέον γεγονός.

Η Διοίκηση του Δήμου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ρόλο της για κοινωνική προσφορά, στο συγκεκριμένο θέμα. Ανακοίνωσε και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτό που κάθε χρόνο γίνονταν.

Ας προβληματιστεί το γιατί;

Εμείς για ακόμα μια φορά σημειώνουμε πως ΜΟΝΟ με συνεργασία Σωματείου Εργαζομένων και Διοίκησης θα μπορέσει ο Δήμος να παράγει έργο και να προσφέρει σωστές υπηρεσίες.

Όσο υπάρχει κακό κλήμα ανάμεσά τους τα πράγματα θα χειροτερέψουν…

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας το θέμα δεν σταματάει εδώ.

Ίσως η Διοίκηση προσπαθήσει να ζητήσει ευθύνες, έχοντας όμως υπ΄ όψιν της πως η ΠΟΕ – ΟΤΑ, είναι παρούσα και αυτό ίσως την κάνει να το ξανασκεφτεί…