ΔΑΣ Αγίας Βαρβάρας: “Καταδικάζουμε τη Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας”

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταδικάζουμε τη Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από τη προηγούμενη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν έσκυψαν το κεφάλι στη καταπάτηση των δικαιωμάτων, των δικών τους και των παιδιών.

Συγκεκριμένα δεν δέχθηκαν να λειτουργήσουν παιδικό σταθμό την περίοδο των εορτών παρά την απαίτηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία επικαλούμενη ότι πολλοί γονείς δουλεύουν και δεν ξέρουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, επιχείρησε να τον μετατρέψει σε parking παιδιών, πέρα από κάθε παιδαγωγική ανάγκη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το μέτρο που θέλουν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους, τους μόνους που εξυπηρετεί δεν είναι οι γονείς, αλλά οι εργοδότες τους. Αυτούς δηλαδή που τους έχουν να εργάζονται όλη την περίοδο των εορτών χωρίς άδειες και ρεπό.

Η πολιτική υπεράσπισης αυτών των συμφερόντων είναι που προσπαθεί να επιβληθεί με τη βία και την τρομοκρατία. Οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις με διαρροές στον τύπο, έχουν ξεκάθαρο στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, προκειμένου να μην αντιδρούν στις αυθαιρεσίες και στον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής.

«Προστάτες», όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, δεν είναι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Προστάτες είναι αυτοί που δίνουν εντολές, τις οποίες οι ίδιοι εκτελούν, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν αποτελεί καμία δικαιολογία το γεγονός ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη την εργασιακή ομηρία κάποιων συναδέλφων επέβαλε τέτοιου είδους πολιτικές. Εξίσου αντιλαϊκή Δημοτική Αρχή είναι και αυτή όπως και η προηγούμενη.

Τους ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να κινηθούν πειθαρχικά εναντίον των συναδέλφων μας γιατί θα μας βρουν απέναντί τους.

Οι συνάδελφοι αποφάσισαν να σηκώσουν κεφάλι και είμαστε δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε και εκβιάζονται
Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία
συσπειρώνονται και απαντούν