Μια καταπληκτική, μοναδική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά

Μια καταπληκτική, μοναδική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά, που τα είχε όλα, διοργάνωσε για πρώτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων με την ευγενική προσφορά της ANEK LINES. Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί και μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι, το πλοίο Κρήτη ΙΙ, γέμισε παιδικά χαμόγελα, φωνούλες και… δράση, από τα κρητικόπουλα της Αττικής και όχι μόνο!!!

Το πλήρωμα του πλοίου καλωσόρισε τα παιδιά με ένα βασιλικό πρόγευμα κι αυτά τους έψαλαν τα κρητικά κάλαντα συνοδεία της παιδικής μουσικής χορωδίας του Μάνου Πυροβολάκη, χαρίζοντας στον καπετάνιο ένα χριστουγενιάτικο καράβι για να στολίζει τα ταξίδια τους. Στη συνέχεια, ο Μάνος Πυροβολάκης με τα παιδιά του έπαιξαν και τραγούδησαν με όλους τους παρευρισκόμενους κρητικά τραγούδια.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε η μελαμπιανή λαογράφος Μαρία – Στέλλα Ζεάκη, που ταξίδεψε μοναδικά και… διαδραστικά, τους μικρούς επισκέπτες στα ήθη και έθιμα του εορταστικού 12ημέρου.

Ακολούθησε ένας καταπληκτικός διάλογος μεταξύ του κλινικού διαιτολόγου Παναγιώτη Πανόπουλου και των μικρών πρωταγωνιστών, πάνω στα θέματα των σωστών διατροφικών συνηθειών!!!

Κι έπειτα η Μαρία – Στέλλα Ζεάκη με το μπεντίρ της και ο ανωγειανός μαντολινάρης Βασίλης Δραμουντάνης τους μάγεψαν όλους και τους οδήγησαν σε ένα παραμυθένιο κόσμο!!! Μεταξύ των παραμυθιών βρήκαν όλοι την ευκαιρία να χορέψουν στις αίθουσες του καραβιού δυο τρία χορουλάκια…

Έπειτα, η παιδίατρος Διατσέντα Γονή, σε ένα απίστευτο διάλογο με τα παιδιά και τους γονείς, μοίρασε συμβουλές για θέματα εμβολιασμού, κίνησης, συμπεριφορών αλλά και απαραίτητης… επαγρύπνησης!!!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολλές ευχές, λιχναράκια, μελομακάρονα, ξεροτήγανα, καραμέλες, γλυκίσματα αλλά και δώρα για το κάθε παιδάκι!!!

Τέτοιες καταπληκτικές εκδηλώσεις είναι απαραίτητες, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και είμαστε βέβαιοι πως θα τις επαναλάβουν και στο μέλλον!!!

Μπράβο, μπράβο, μπράβο σας…