Συναινετικότερος εμφανίζεται ο Δήμος στο θέμα χρήσης του κλειστού από τους Συλλόγους – Εκκρεμεί η απόφασή του για ΝΙΚΗΦΟΡΟ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, η συνάντηση ΔΗΜΟΥ και των Αθλητικών συλλόγων ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑ και ΠΟΛΥΝΙΚΗ σχετικά με την νέα κατάσταση που θέλει να διαμορφώσει ο Δήμος στην λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Σιπύλου.

Την περασμένη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου σε ανάλογη συνάντηση μεταξύ των παραπάνω Συλλόγων και της Προέδρου της ΔΗΚΕΑΒ κ. Φέγγη, του Αντιδημάρχου κ. Βουρλιώτη και του Συμβούλου του Δήμου επί των αθλητικών κ. Ματάκη, είχε ανακοινωθεί στους Συλλόγους πως στο κλειστό της Σιπύλου θα δίνουν μόνο αγώνες οι ανδρικές  ομάδες τους και οι υπόλοιπες δραστηριότητές τους θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ραιδεστού.

Αυτό διότι ο Δήμος θέλει να αναπτύξει προγράμματα μαζικού Αθλητισμού στο κλειστό της Σιπύλου και αυτό να είναι σημείο αναφοράς αυτής της προσπάθειας, όπως μας δήλωσε την επομένη η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ κ. Φέγγη.

Οι σύλλογοι γνωστοποίησαν την απόφαση του Δήμου και δήλωσαν την αντίθεσή τους.

Υπήρξαν αντιδράσεις, σχόλια και δημοσιεύματα με αποτέλεσμα ο Δήμος να το ξανασκεφτεί και ίσως να είναι πλέον ποιο συναινετικός, σε σχέση με την πρώτη του απόφαση και να δει νηφαλιότερα τη όλη κατάσταση.

Αυτό διαφάνηκε στην σημερινή συνάντηση.

Πληροφορηθήκαμε πως δίνει ώρες στο κλειστό της Σιπύλου σε ΟΔΥΣΣΕΑ και ΠΟΛΥΝΙΚΗ, πλέον των αγώνων των αντρικών ομάδων, όχι όμως και στον ΝΙΚΗΦΟΡΟ, αφού δεν του είχε ζητηθεί να υποβάλει πρόταση προγράμματος, την οποία όμως κατέθεσε σήμερα και περιμένει την απάντηση του Δήμου επ΄ αυτού.

Όπως γράφαμε νωρίτερα, βεβαίως ο Δήμος οφείλει να αναπτύξει αθλητικά τμήματα και να τα στεγάσει και στο κλειστό της Σιπύλου, ενισχύοντας τον μαζικό αθλητισμό.

Αυτό όμως πρέπει να γίνει μεθοδικά και χωρίς τον αρχικό τρόπο που επέλεξε αιφνιδιάζοντας τα Σωματεία και ανατρέποντας τα προγράμματά τους.

Όλοι χωράνε αρκεί να υπάρχει σωστή διαχείριση του χώρου και του χρόνου με συντονιστή φυσικά το Δήμο, πράγμα το οποίο σύμφωνα με στελέχη της σημερινής Διοίκησης του Δήμου δεν υπήρχε στο παρελθόν, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Με την ευκαιρία αναδημοσιεύουμε απόσπασμα χθεσινού άρθρου της εφημερίδας του κ. Γ. Πουλάκη “δικαιοσύνη” στο οποίο αναφέρει: “Η εφημερίδα μας ουκ ολίγες φορές με ρεπορτάζ της είχε αναφερθεί στον ολοκληρωτισμό που εφάρμοζαν συγκεκριμένες ομάδες στα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου αφού διεξήγαγαν αγώνες και Τουρνουά παρανόμως χωρίς να ωφελείται ο Δήμος”.

Επιπλέον θυμίζουμε την παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Σωτηρόπουλου, όταν κατά τη διεξαγωγή Τουρνουά μπάσκετ στο κλειστό, πήγε επί τόπου και ζήτησε εξηγήσεις, άδειες, γιατρούς και άλλα απαραίτητα δικαιολογητικά για το τουρνουά, καλώντας μάλιστα και την Άμεση Δράση για την καταγραφή του γεγονότος.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ (9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018)

Η εφημερίδα μας τότε είχε επικοινωνήσει με τον τότε Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο και γράφαμε χαρακτηριστικά: “Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑΒ και με τη σειρά του μας επιβεβαίωσε όλα όσα ο κ. Γράψας μας δήλωσε, τονίζοντας πως ο Δήμος γνωρίζει τι συμβαίνει και πως γίνεται η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου, δικαιώνοντας τον Πρόεδρο του ΠΟΛΥΝΙΚΗ”.

Σημειώνουμε πως στις επόμενες από την 9η Ιουλίου 2018 ημέρες, υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση Σωτηρόπουλου με Γράψα επί του θέματος, με επιστολές τους που είχαμε δημοσιεύσει.

Μάλιστα ο κ. Σωτηρόπουλος την επόμενη ημέρα με επιστολή του στην εφημερίδα μας έγραφε, μεταξύ άλλων:

“Η εμπλοκή του αθλητικού σωματείο “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ” σε αυτή την υπόθεση, αποτελεί καταρχάς προσπάθεια αποπροσανατολισμού, αλλά δείχνει και τη δυσχερή θέση στην οποία κάποιοι βρίσκονται .

Ξεκαθαρίζω ότι η υπόθεση δεν αφορά και δεν έχει καμία σχέση με το παραπάνω σωματείο που θα το υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις όποτε και αν χρειαστεί .

Αφορά όσους “γνωρίζουν” όπως αναφέρει και η εφημερίδα σας, δηλαδή εκτός του κ. Γράψα, το Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑΒ κ. Ντάβιο”.

Ελπίζουμε πως ο Δήμος θα βγάλει σοφότερη απόφαση για τις ώρες που θα διαθέσει στις ομάδες το γυμναστήριο και θα  βάλει τάξη στη χρήση του, αφού  οι κ.κ. Ι. Πουλάκης και Δ. Σωτηρόπουλος είναι Αντιδήμαρχοι της πόλης μας και έχουν άποψη επ΄αυτών.