Αποτελέσματα από το ερευνητικό έργο «Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω» παρουσίασε στη Διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού, σε υπηρεσιακά στελέχη, στους συλλόγους της πόλης «ΕΛΠΙΔΑ», «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και «ΧΟΡΟΩΔΗ», καθώς και σε κατοίκους της περιοχής η επιστημονική ομάδα του έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μερόπη Κατσάνου, ο αντιδήμαρχος πρασίνου Μιχάλης Ευθυμιάδης και ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος για το περιβάλλον και την εμπορική δραστηριότητα Απόστολος Αρώνης.
Η ενημερωτική συνάντηση ξεκίνησε με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να παίρνουν τον λόγο και να εξηγούν στους παρευρισκόμενους το τι προσδοκούν από την υλοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε θεσμική υποστήριξη του έργου από τον Δήμο Κορυδαλλού. Ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος για το Περιβάλλον και την Εμπορική Δραστηριότητα Απόστολος Αρώνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αντιμετώπιση κάθε είδους υποβάθμισης του περιβάλλοντος στα διοικητικά όρια του Δήμου Κορυδαλλού» και συνέχισε τονίζοντας: «Θα βοηθήσουμε από την πλευρά μας και με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία του Όρους Αιγάλεω από την αυθαίρετη απόρριψη αποβλήτων, τις πυρκαγιές και την παράνομη υλοτόμησή του».
Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, ο οποίος ανέδειξε την σημασία των ερευνητικών δεδομένων για την άσκηση αποτελεσματικής χωρικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Επεσήμανε ότι αυτό ήταν και το κίνητρο της σύμπραξης του ΠΕΣΥΔΑΠ με το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης: η πλήρωση της δεξαμενής γνώσης για το Όρος Αιγάλεω. «Η χρηματοδότηση της έρευνας από το Πράσινο Ταμείο μας επιτρέπει να αναλύσουμε επιστημονικά την υφιστάμενη κατάσταση, ώστε να πραγματοποιήσουμε εμείς και οι Δήμοι μέλη μας παρεμβάσεις στο βουνό με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου υπ. Διδ. Δημήτρης Μπανούσης, ο οποίος παρουσίασε αποτελέσματα σχετικά με τις καταγεγραμμένες οχλούσες δραστηριότητες και παράνομες χωματερές, καθώς και τα εντοπισμένα είδη αυτοφυούς χλωρίδας στο Όρος Αιγάλεω. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα ερευνητικά ευρήματα που συνδέονται με τις παράνομες χωματερές, καθότι εντοπίστηκαν 52 στους πρόποδες και τον πυρήνα του βουνού.
Στη διάρκεια των εργασιών υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πολίτες ενημερώθηκαν για την πρόοδο εκπόνησης του έργου και προχώρησαν στην παράθεση απόψεων και επιλογών, σχετικά με την αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων.
Η ενημερωτική συνάντηση έκλεισε με κοινή πρόταση όλων των παρευρισκόμενων ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες ανάδειξης του δημόσιου χαρακτήρα του βουνού. Συμφώνησαν ότι η μόνιμη παρουσία πολιτών θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών που βλάπτουν το περιβάλλον.