Ποια ΜΜΜ θα τραβήξουν «χειρόφρενο» την Τετάρτη

Ακινητοποιούνται οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3/10/19 από ώρα 12:00 έως 15:00», με αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ.

Όπως τονίζει η ΣΕΛΜΑ «αντιδρούμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που καταργεί τις συμβάσεις εργασίας, φακελώνει την συλλογική δράση των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ήδη εμείς οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες βιώνουμε στο πετσί μας τον εμπαιγμό της εργοδοσίας και την μη τήρηση πολύ σημαντικών άρθρων της συλλογικής σύμβασης εργασίας μας, που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα Τρόλεϊ, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του ΕΚΑ.

Επίσης, σε 24ωρη απεργία προχωρούν στις 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ.