ΜΕΤΑ – ΟΤΑ: “Πρωτοφανής αποκλεισμός εκπροσώπου εργαζομένων από το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης”

Πρωτοφανής αποκλεισμός εκπροσώπου εργαζομένων από το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης
17 Σεπτεμβρίου 2019

Το αντεργατικό πνεύμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. φαίνεται να ακολουθά πιστά η νέα Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας που άλλωστε στηρίχτηκε και από τις δυνάμεις της στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου στην χθεσινή (Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019) μη νομιμοποιημένη συνεδρίαση, όπως καταγγέλλουν Δημοτικές Παρατάξεις, εντελώς αυθαίρετα απέκλεισε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (ΔΗΚΕΑΒ) που ορίζει ο νόμος να εκλέγεται από τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Ενώ επίσης αυθαίρετα και χωρίς να προβλέπεται από καμία διάταξη αντικατέστησε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης με δημότη, φυσικά της «αρεσκείας» του.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας γνωρίζοντας καλά ότι κάθε χρόνο ο μήνας Σεπτέμβριος βρίσκει την επιχείρηση με λιγοστούς εργαζόμενους (κάτω των 20) ενώ τον επόμενο μήνα ο αριθμός των εργαζομένων ανεβαίνει στους 90 περίπου και χωρίς να κάνει χρήση της προθεσμίας των τριών μηνών που του δίνει η νομοθεσία για την ολοκλήρωση του διορισμού των μελών του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου, χρησιμοποίησε τον αριθμό των εργαζομένων ως πρόσχημα και προχώρησε στην αυθαίρετη αντικατάσταση του εκπροσώπου των εργαζομένων στην επιχείρηση με δημότη.

Είναι προφανές ότι αυτή η ενέργεια της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίας Βαρβάρας καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν θέλουν εκπρόσωπους των εργαζομένων στα «πόδια» τους, δεν θέλουν εργαζόμενους που μάχονται και διεκδικούν.

Ο αποκλεισμός του εκπροσώπου των εργαζομένων από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΑΒ έρχεται σε συνέχεια της «καθαίρεσης» προϊσταμένων που πραγματοποίησε με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή και κάνει ξεκάθαρη την πολιτική που θα ακολουθήσει στη θητεία της απέναντι στους εργαζόμενους.

Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν αυταρχισμό και αυθαιρεσίες, θα αντιδράσουν με κάθε μέσο που διαθέτουν στις προθέσεις που με το «καλημέρα» έδειξε η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Λάμπρου Μίχου.