Όσοι χειρίζονται Μηχανήματα Έργων στο Δήμο μας, έχουν τα απαραίτητα πιστοποιημένα προσόντα;

Το παρακάτω κείμενό μας, το δημοσιεύουμε με επιφύλαξη, διότι είναι διασταυρωμένο μόνο από δύο πηγές.

Επειδή όμως αφορά την ασφάλεια εργαζομένων στο Δήμο, το δημοσιεύουμε με την ελπίδα να κάνουμε λάθος.

Διαβάζοντας τους πίνακες  που αναρτήθηκαν πριν δύο μέρες στη Διαύγεια, με τους εργαζόμενους, στις υπηρεσίες κήπων, καθαριότητας, φωτισμού κλπ του Δήμου, είδαμε πως δίπλωμα – άδεια χειριστή Μηχανήματος Έργων έχουν τρεις μόλις εργαζόμενοι στο Δήμο μας, ενώ τα Μ.Ε. είναι περισσότερα.

Ένα από αυτά είναι και το γερανοφόρο με το κλουβί, που ανυψώνει εργαζομένους για αλλαγές λαμπτήρων του Δημοτικού φωτισμού όταν καίγονται, για το κλάδεμα δένδρων όταν αυτά υψώνονται πολύ και βρίσκουν σε καλώδια της ΔΕΗ, ή για την τοποθέτηση των εορταστικών φωτιστικών στις κολώνες κλπ εργασίες.

Τον χειρισμό του μηχανισμού ανύψωσης της κλούβας, επιβάλλεται να κάνει ένας πιστοποιημένος χειριστής, διότι σε περίπτωση ατυχήματος, ηλεκτροπληξίας εάν το όχημα δεν έχει γείωση – μόνωση (το δικό μας έχει;) κλπ., τότε υπάρχουν ευθύνες στον προϊστάμενο της  υπηρεσίας και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Επειδή η νέα Δημοτική Αρχή μόλις ανέλαβε καλό θα είναι να κάνει κάποιον έλεγχο, στο τι υπάρχει και πως λειτουργεί.

Ελπίζουμε πάντως  να μη συμβαίνει κάτι παράτυπο στο Δήμο μας και πως όσοι χειρίζονται Μηχανήματα Έργων να έχουν και τα απαραίτητα πιστοποιημένα προσόντα, τόσο για την ασφάλεια τη δική τους, όσο και τρίτων.